Referendum o covid potvrdama? Iz Mosta poručili kako imaju 400 tisuća potpisa

Josip Mihaljević
23. prosinca 2021.
Novosti
A- A+

S prikupljanjem potpisa završili su u subotu u ponoć i tada su javili kako vjeruju da su prikupili dovoljno, dakle više od 368.446 valjanih potpisa. Mostovci su na današnjoj konferenciji za medije kazali kako ih imaju 400 tisuća.

mostovci

Foto: Mostovci | Facebook

“Skupili smo 400 tisuća potpisa. Tresem se od radosti, od uzbuđenja”, kazao je Mostov saborski zastupnik Marin Miletić na današnjoj konferenciji za medije. Za raspisivanje referenduma u Hrvatskoj potrebno je skupiti 368.446 valjanih potpisa. Potpise još treba provjeriti, a Most će ih za mjesec dana, 24. siječnja 2022. godine donijeti u Sabor.

Nakon što se potpisi dostave Hrvatskom saboru, idu na prebrojavanje kod Vlade RH. Ako je skupljen dovoljan broj potpisa, tek onda Sabor može raspisati referendum ili referendumska pitanja poslati na ocjenu ustavnosti.

“Očekujemo i konkretne posljedice ove inicijative. U tom smislu od Plenkovića i sabora očekujemo raspisivanje referenduma i priliku da građani konačni daju svoje mišljenje o upravljanju pandemijom i o covid potvrdama. One su nelogične, treba ih ukinuti”, kazala je Marija Selak Raspudić.

Mostovci su zahvalili volonterima koji su na hladnoći skupljali potpise. Kako je broj potpisa vrlo blizu zakonskog limita, a na svakom prikupljanju potpisa dobar dio njih ne bude važeći, novinare je zanimalo boje li se da možda ipak nemaju potreban broj potpisa.

Iz Mosta javili da su skupili dovoljno potpisa, umirovljenici podijeljeni oko referenduma

“Zadnji puta je 40 tisuća potpisa ukradeno, jer se nije željelo pokazati koji su nevažeći potpisi. Ovaj put to neće biti tako. Pritisak javnosti i građana je jako velik, a i mi smo pripremljeniji nego oni koji su bili prije nas. Znamo što je vlast tada napravila. Kada predamo potpise nakon analize, mi ćemo predati pravovaljane potpise i neće biti nikakve dvojbe. Želim poručiti našim volonterima i svim građanima koji nas podržavaju da mogu mirno proslaviti Božić, mi referendum imamo”, kazao je Grmoja.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap