Ravnateljica i zaposlenica potkradale žive i mrtve korisnike Centra za rehabilitaciju

Jasmina Grgurić
9. travnja 2019.
Novosti
A- A+

Zbog sumnje u zlouporabu položaja i ovlasti te pronevjeru, policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke istražili su dvije hrvatske državljanke u dobi od 40 i 42 godine. Sumnjiči ih se da su potkradale žive i mrtve korisnike ustanove. Kako doznajemo, riječ je o Centru za rehabilitaciju Komarevo.

Ravnateljica i djelatnica potkradale korisnike Centra za rehabilitaciju  Ilustracija: Pixabay

Policija je kriminalističkim istraživanjem utvrdila da je 40-godišnjakinja, tada kao ravnateljica Centra za pomoć i smještaj osoba s posebnim potrebama na sisačkom području, u kolovozu 2015. godine preuzela i za sebe zadržala novčana sredstva tada već preminulih pet korisnika, kao i novčana sredstva jedne korisnice, a koja je nakon prodaje nekretnine imala na raspolaganju za svoje osobne potrebe.

Također je u rujnu 2015. godine preuzela novčana sredstva šestero korisnika Centra, upućenih u druge ustanove. Predstavnicima tih ustanova predala je novčana sredstva korisnika, umanjena za iznos njihovih mjesečnih primitaka za taj mjesec, koja je zadržala za sebe. Zloupotrebljavajući svoj položaj na opisani način je na štetu korisnika Centra prisvojila novčani iznos od 10.804 kune, izvijestila je danas PU sisačko-moslavačka.

USKOK sumnjiči šeficu odjela Mirovinskog da je povećavala mirovine u zamjenu za mito

Istraživanjem je, navodi policija, utvrđeno i da je osumnjičena 42-godišnja zaposlenica Centra u razdoblju od listopada 2015. do kolovoza 2018. godine, kada je bila zadužena za čuvanje i vođenje evidencije o primitku i trošenju novčanih sredstava za osobne potrebe korisnika, s njoj dostupnog mjesta, na kojemu su u gotovini bila pohranjena novčana sredstva, za sebe protupravno prisvojila novac od 50 korisnika, čime ih je oštetila za ukupan iznos od 126.049 kuna.

Zbog navedenih kaznenih djela protiv osumnjičenih je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava.

Ravnateljica i zaposlenica potkradale žive i mrtve korisnike Centra za rehabilitaciju
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap