Ravnateljica hitne: “Ne želite ići kod svoje bake, jer ona može umrijeti”

Josip Mihaljević
25. ožujka 2020.
Novosti
A- A+

Ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević uputila je apel svim građanima da ostanu doma, a posebice da ne posjećuju bake i djedove jer im mogu donijeti koronavirus.

Foto: Maja Grba-Bujević, ravnateljica HZHM-a | Youtube screenshot

Šefica Zavoda za hitnu medicinu i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva uputila je apel svim građanima da ostanu doma, a najavila je da će sama od Stožera tražiti da se zatvore specijalizirani dućani za djecu jer roditelji s njima tamo odlaze kupovati igračke, piše Index.hr.

Upozorila je da se u ovim trenutcima trebaju kretati samo oni koji to moraju:

“Nema kretanja, idu samo oni koji to moraju. Moja baka u Krapini ima 89 godina, trebala bih biti svjesna da ne želim ići vidjeti svoju baku jer joj mogu donijeti koronavirus, a mogućnost da ona umre je jako velika. To treba osvijestiti ljudima, ne želite ići kod svoje bake! Nije stvar u tome da ne želite vidjeti baku, ali ovog časa ne želimo stvoriti problem jer zbog toga ona može umrijeti, možete donijeti problem cijelom zdravstvenom sustavu jer nećemo imati dovoljno respiratora”, poručila je Grba-Bujević.

Upozorila je da primaju dosta dojava o radu specijaliziranih dućana za djecu, gdje roditelji s djecom dolaze kupovati igračke:

[KOMENTAR] Baka servis u doba korone: Čuvanje unuka na "vlastitu odgovornost"

“Zašto nam rade dućani s dječjim igračkama? Sve što treba za dječicu ima u samoposlugama. U specijaliziranim dućanima ima benkica, kolica, torbi za djecu, igračaka, pa nam dođe hrpa mailova u kojima kažu da roditelji dođu s djetetom i biraju igračke. Istog  trena kad dođem u Stožer predložit ću zatvaranje tih dućana. Ljudi, shvatite i ostanite doma! Ostanimo doma, to je najvažnija stvar sada”, zaključila je Grba-Bujević.

 

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap