Raspored proizvoda u trgovini je takav s razlogom, a jedna osoba otkrila sve tajne

Ana Kanazir
17. ožujka 2024.
Novosti
A- A+

U trgovinama diljem svijeta svaki proizvod ima svoje mjesto. Neki proizvodi se nalaze na početku trgovine, a neki pri samom izlasku. Tako se voće i povrće nalaze odmah na početku kako bi ljudi kupili nešto zdravo i osjećali manju grižnju savjesti kada kasnije kupe manje zdrave namirnice. Upravo je ovo i mnoge druge stvari u svojem TikTok videu objasnio Reeves Connelly.

Voće i povrće u trgovini

Raspored proizvoda u trgovini | Foto: Pixabay

Neki proizvode u trgovinama kupuju jednom tjedno, dok drugi i češće. Ipak, neke stvari su svi sigurno primijetili. Upravo je nekoliko tajni trgovina otkrio jedan mladić na društvenoj mreži.

Odmah na početku videa je otkrio kako se blagajne s razlogom nalaze na kraju trgovine, a to je zbog toga da bi morali proći kroz njih pri izlasku iz trgovine i imali osjećaj da nešto trebaju kupiti. Uz to, Reeves navodi kako su žitarice posložene tako da su one koje imaju više šećera u razini očiju djece pa da ih oni lakše uzmu, dok su one zdravije stavljene visoko.

Osim toga, mlijeko i jaja se nalaze na drugom kraju trgovine, najčešće na krajevima trgovine, a dodaje i kako se proizvodi često premještaju kako bi zbunili kupce i kako bi usput kupili još stvari. Jednako tako, navodi i kako su trgovine sve veće jer se pokazalo kako to donosi i 40 posto više prodaje. Dodatne tajne o stavljanju proizvoda u trgovinama možete pročitati i ovdje.

Što je sve rekao, možete pogledati i u videu ispod:

@reevconthe amount of thought that goes into grocery store design, from a psychological and marketing standpoint, is absolutely wild♬ original sound – Reeves Connelly

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap