Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara na Tijelovo i Dan državnosti: Mnogi od njih će zatvoriti svoja vrata

Luka Kalac
29. svibnja 2024.
Novosti
A- A+

U četvrtak, 30. svibnja 2024. godine diljem Hrvatske se slavi blagdan Tijelovo i državni praznik Dan državnosti. Tim povodom će brojne trgovine i trgovački centri zatvoriti svoja vrata. U slučaju da danas nećete stići obaviti trgovinu, provjerite radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara na Tijelovo i Dan državnosti.

Gospođa gura kolica i kupuje u trgovini.

Kupovina | Foto: Pexels / Hobi industri

Blagdan Tijelova, odnosno punog naziva Presveto Tijelo i Krv Kristova katolici diljem svijeta slave 30. svibnja. Tijelovo označava spomen na ustanovljenje Euharistije koja se dogodila na Veliki četvrtak i slavi se u četvrtak nakon nedjeljne svetkovine Presvetog Trojstva, odnosno deveti četvrtak nakon Uskrsa. Ove godine tako blagdan pada na isti datuma kada se u Hrvatskoj slavi državni praznik u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. i na njegovu ulogu u očuvanju državnosti kroz stoljeća.

Upravo zbog ovog blagdana i državnog praznika, ovaj četvrtak, 30. svibnja, brojnima će biti neradni dan. Veliki broj trgovina i trgovačkih centara neće raditi, stoga se preporučuje da još danas obavite kupovinu svih potrebnih namirnica. Ako kojim slučajem nećete stići, pogledajte radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara na Tijelovo i Dan državnosti.

Trgovine

Konzum

Većina Konzumovih trgovina neće raditi ovog četvrtka povodom proslave Tijelova i Dana državnosti. Određene poslovnice Konzuma bit će otvorene, a detaljniji uvid u popis određenih poslovnica koje će raditi 30. svibnja 2024. godine možete pogledati ovdje.

Lidl

Lidlove trgovine zatvorit će svoja vrata na Tijelovo i Dan Državnosti.

Spar i Interspar

Sve Sparove i Intersparove trgovine u Hrvatskoj bit će zatvorene u četvrtak 30. svibnja, što se može provjeriti na njihovoj internetskoj stranici.

Kaufland

Djelatnici trgovačkog lanca Kaufland oslobođeni su rada na Tijelovo i Dan državnosti.

Tommy

Isto tako, i vrata Tommyjevih prodavaonica će biti zatvorena, kako su objavili na svojoj internetskoj stranici.

Studenac

Trgovine će biti zatvorene, ali ne sve. Popis trgovina koje će raditi možete pogledati ovdje.

Svake godine pitamo se što je Tijelovo pa - ponovimo gradivo

Trgovački centri

Kada je riječ o radnom vremenu trgovačkih centara brojni neće raditi povodom blagdana Tijelova i državnog praznika Dana državnosti.

Arena Centar

Trgovine u trgovačkom centru Arena Centar bit će zatvorene. Više informacija možete provjeriti ovdje.

Z Centar

Ovog četvrtka neće raditi ni trgovine niti Chix Threading u Z Centru. Za razliku od njih, restorani, kafići, Hall of Game, Z House of Beauty, automat klub i Adventure Mini golf radit će prema redovnom radnom vremenu koje možete pogledati ovdje.

City Centar One

City Center One također neće raditi ovog četvrtka.

Avenue Mall

Trgovine će, ujedno s ugostiteljskim objektima i kinom, u Avenue biti zatvorene 30. svibnja, što su objavili na svojoj internetskoj stranici.

Mall of Split

Vrata Malla of Split bit će zatvorena na Tijelovo i Dan državnosti, što su istaknuli na svojoj stranici kojoj možete pristupiti ovdje.

Joker Split

Većina poslovnica unutar Centra Joker bit će zatvorene 30. svibnja. Ipak, prema prilagođenom vremenu radit će djelatnici nekih od zabavnih i ugostiteljskih sadržaja koji su u ponudi tog centra.

Tower centar Rijeka

Trgovine Tower Centra Rijeka zatvorit će svoja vrata u četvrtak. 30. svibnja. Na petom katu Centra radit će kino, casino, ugostiteljski objekti, ali i Kooglana Food&Bar i Happy Land igraonica na prvom katu.

Mall Osijek

Trgovački centar Mall Osijek će biti zatvoren ovaj četvrtak, 30. svibnja, zbog proslave blagdana Tijelova i državnog praznika Dana Državnosti.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap