Radna skupina za obiteljske mirovine nije se sastala tri mjeseca

Josip Mihaljević
28. srpnja 2021.
Novosti
A- A+

Ministarstvo rada je u veljači pokrenulo Radnu skupinu za preispitivanje modela obiteljske mirovine. Sastali su se samo dva puta. Radna skupina s istim zadatkom osnovana je još 2020. godine, ali su zbog pandemije prestali s radom i u 2021. krenuli ispočetka.

radna skupina obiteljske

Foto: mrosp.gov.hr

Radna skupina za preispitivanje modela obiteljske mirovine nije se sastala točno tri mjeseca. Za nekoliko dana smo u kolovozu, a ova radna skupina, koja je s  radom krenula u veljači 2021. godine, sastala se samo dva puta.

Prvi sastanak je održan 18. veljače, a drugi i posljednji ove godien 28. travnja.

Podsjetimo da je Vlada u svoj program rada uvrstila odredbu da će u ovom mandatu naći “povoljniji izračun obiteljskih mirovina”. No, čini se kako im se zapravo ne žuri. Radna skupina za obiteljske mirovine zapravo je započela u veljači 2020. godine. Zbog epidemije koronavirusa njen je rad zaustavljen, a kako su na ljeto održani parlamentarni izbori, u 2021. godini su odlučili krenuti doslovno iz početka. Dakle, u godinu i pol dana održana su tri sastanka.

“Očito je, međutim, da vlast pokušava prolongirati odluku što više, jer se razvlače točke dnevnog reda. Tako suna provoj ovogodišnjoj sjednici predstavnici Ministarstva rada analizirali postojeći model obiteljske mirovine prema Zakonu o mirovinskom osiguranju, odbijajući pokušaj predstavnice Sindikata umirovljenika da predloži moguće modele”, objavio je Glas umirovljenika nakon prvog ovogodišnjeg sastanka Radne skupine.

 

Radna skupina za obiteljske mirovine nije se sastala tri mjeseca
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap