Provjerite kako voze ZET-ovi autobusi i tramvaji za Gospu, ali i dan poslije

Jasmina Grgurić Zanze
13. kolovoza 2019.
Novosti
A- A+

Za blagdan Velike Gospe ZET ima posebnu regulaciju prometa, a drugačiji vozni red čeka nas i dan kasnije. Tako će u četvrtak, 15. kolovoza, tramvaji i autobusi voziti prema nedjeljnom rasporedu, a u petak, 16. kolovoza prema onom subotnjem. No, na određenim autobusnim linijama, izmjene voznog reda startaju već sutra, dakle dan uoči Gospe u popodnevnim satima.

zet vozni red

Foto: Ivan Božić | srednja.hr

ZET-ova prometala na blagdan Velike Gospe primjenjivat će nedjeljni raspored polazaka, a dan kasnije, u petak, na snazi će biti subotnji raspored.

Tijekom proštenja koja se tradicionalno povodom blagdana Velike Gospe održavaju ispred crkve u Stenjevcu i u svetištu Majke Božje Remetske, autobusi linija 119 (Črnomerec – Podsused most), 146 (Črnomerec – Malešnica – Jankomir) i 203 (Svetice – Vinec – Kaptol) vozit će izmijenjenim trasama, odnosno skraćeno.

Izmjene na trasama autobusnih linija 119 i 146 započet će u poslijepodnevnim satima srijede, 14. kolovoza, a primjenjivat će se do večernjih sati četvrtka, 15. kolovoza.

Autobusi linije 119 vozit će uobičajenom trasom do raskrižja Ilice i Vrapčanske ceste te nastaviti vožnju Alejom Bologne, Škorpikovom te Samoborskom cestom do krajnjeg odredišta u Podsusedu. Istom izmijenjenom trasom vozit će i u povratku

Prvi tramvaj prošao Zagrebom prije 127 godina: Putnike u kolima vukao je - konj Belko

Autobusna linija 146 prometovat će skraćeno do raskrižja Ulice Ivane Brlić Mažuranić i Stenjevečke ulice, kod kružnog toka.

Ulazno, odnosno izlazno stajalište bit će uspostavljeno poslije kružnog toka u Ulici Ivane Brlić Mažuranić i to u smjeru grada.

Autobusi linije 203, na blagdan Velike Gospe u četvrtak, 15. kolovoza, od 8.30 do 21 sat, vozit će skraćeno do Ulice Vinec.

U četvrtak, 15. kolovoza, autobusi linija 172 (Črnomerec – Zaprešić), 176 (Črnomerec – Gornja Bistra) i 177 (Črnomerec – Poljanica – Gornja Bistra) tijekom dana zaustavljat će se u oba smjera i na stajalištu Gospodska.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap