Provalnik zagrebačkom umirovljeniku uzeo 200.000 kuna vrijedne slike

Jasmina Grgurić
2. srpnja 2021.
Novosti
A- A+

Iz spremišta u potkrovlju zgrade na zagrebačkom Črnomercu provalnik je ovih dana odnio oko 200.000 kuna vrijedne umjetnine. One su pripadale 72-godišnjem umirovljeniku koji ih je zadnji put vidio u četvrtak, a već u nedjelju shvatio da ih više nema, o čemu je obavijestio policiju. No, zašto ih je držao tamo, a ne u stanu?

Ilustracija: Unspash

Nekoliko umjetnina vrijednih nemalih 200 tisuća kuna nestale su iz spremišta u potkrovlju zgrade na zagrebačkom Črnomercu u Ulici Vjekoslava Klaića. Provalnik je očito jako dobro znao što se krije iza vrata spremišta pa provalio krajem prošloga tjedna kako bi se domogao dragocjenih slika.

slika
Umirovljenica za sliku iznad štednjaka dobila 180 milijuna kuna!

Vlasnik skupih umjetničkih slika je 72-godišnji umirovljenik koji je svoje umjetnine zadnji put vidio u četvrtak, a u nedjelju shvatio da su nestale te je odmah prijavio krađu policiji.

Kriminalisti su iz spremišta u kojem je držao umjetnine izuzeli sve tragove koje su kradljivci eventualno ostavili tijekom lopovluka. Postavlja se pitanje je li za umjetnine i lokaciju gdje ih drži znao netko iz njegova užeg i šireg kruga ili se radi o lopovskoj upornosti i čistoj sreći tijekom slučajno odabrane mete. Nejasno je zašto je kolekcionar slike te vrijednosti držao na mjestu gdje su lako dostupne nepoznatom posjetitelju, piše Jutarnji list koji otkriva pozadinu i detalje slučaja tek šturo opisanog u javnom policijskom izvješću.

Zgrade načete potresom postale su laka meta provalnika u Zagrebu. Prema podacima MUP-a, najveći broj umjetničkih slika ukraden je iz privatnih stanova i kuća, i to čak u 80 posto slučajeva.

Provalnik zagrebačkom umirovljeniku uzeo 200.000 kuna vrijedne slike
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap