Projekt “Zaželi”: S novim sredstvima zaposlit će 323 žene koje će brinuti o 1376 starijih

Josip Mihaljević
21. veljače 2020.
Novosti
A- A+

Premijer Andrej Plenković, ministar rada Josip Aladrović i ravnatelj HZZ-oa Ante Lončar dodijelili su u srijedu Vladi 28 novih ugovora za projekt “Zaželi”. S dodatnih 65 milijuna kuna zaposlit će 323 žene koje će brinuti od 1376 starijih i nemoćnih osoba.

plenkovic aladrovic zazeli

Foto: MRMS.hr

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, ministar rada i mirovinskoga ustava Josip Aladrović i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar dodijelili su u srijedu, 19 veljače 2020. u Vladi Republike Hrvatske, 28 novih ugovora vrijednih više od 65 milijuna kuna za projekt „Zaželi – program zapošljavanja žena“ u okviru kojega će se zaposliti 323 žene koje će brinuti o 1376 starijih i nemoćnih osoba.

Plenković je istaknuo da je projekt omogućio zapošljavanje nezaposlenih i teško zapošljivih žena koje su svojom brigom za starije i nemoćne doprinijele boljitku zajednice.

Zatim je ministar Aladrović predstavio nastavak ovog uspješnog projekta kroz “Zaželi – faza II”.

Ministar Pavić napokon priznao problem s projektom Zaželi, pala i ostavka u HZZ-u!

Ministar Aladrović je istaknuo kako je za drugu fazu projekta iz Europskog socijalnog fonda predviđeno 300 milijuna kuna, i naglasio kako jedinice lokalne uprave i samouprave i neprofitne organizacije mogu biti kvalitetni partneri u provođenju ovog projekta koji se dosad pokazao iznimno korisnim osobito za zapošljavanje najteže zapošljivih skupina žena iznad 50 godina života. Također je kazao kako projekt Zaželi sadrži tri komponente: komponentu zapošljavanja, komponentu obrazovanja i komponentu osposobljavanja te izrazio uvjerenje da će sve to poboljšati kvalitetu života korisnika i svakodnevnih aktivnosti na koje osobe zaposlene kroz ovaj projekt utječu.

Predviđeno trajanje poziva „Zaželi – faza II“ je 18 mjeseci kojim se omogućuje pripadnicima ciljanih skupina pomoć za uključivanje na tržište rada na 12 mjeseci, u svrhu potpore i podrške starijim osobama u nepovoljnom položaju kroz programe zapošljavanja u lokalnoj zajednici, a u završnoj fazi predviđeno je obrazovanje i osposobljavanje zaposlenih žena.

Do sada su u okviru  Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena“ donesene 32 odluke o financiranju za 322 projektna prijedloga ukupne vrijednosti više od milijardu kuna kojima je zaposleno 6000 žena za 30 000 krajnjih korisnika.

Projekt “Zaželi”: S novim sredstvima zaposlit će 323 žene koje će brinuti o 1376 starijih
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap