Projekt Zaželi krenuo u jednom gradu Zagrebačke županije, a poznati su svi detalji

Ana Kanazir
13. srpnja 2023.
Novosti
A- A+

Projekt Zaželi je vrlo popularan projekt kojim žene pomažu starijim i potrebitim osobama. Ovaj projekt je krenuo i u Zaprešiću, a održana je uvodna konferencija projekta o svim detaljima i prednostima. Sve provodi Gradsko društvo Crvenog križa Zaprešić.

Ženska mlađa osoba drži ruku na ruci starijeg muškarca koji u istoj ruci ima lopticu

Njega starijih | foto: Pexels, Matthias Zomer

Poznato je kako je projekt Zaželi vrijedan 65.618,16 eura, pri čemu se radi o bespovratnim sredstvima. Sve će trajati osam mjeseci, dok se zapošljavanje žena odvija na određeno vrijeme u trajanju od šest mjeseci.

Zaželi u Sisku pri kraju: Unatoč želji za nastavkom, sljedeća faza projekta je pod znakom upitnika

Sam cilj projekta u Zaprešiću je povećati kompetencije, samopouzdanje i zapošljivost teže zapošljivih žena, ali i podići kvalitetu života starijih osoba kroz pružanje pomoći u kući. Trenutno je obuhvaćeno osam žena koje rade i 60 korisnika starijih od 65 godina.

– Nakon početnih teškoća sa zapošljavanjem dovoljnog broja žena iz ciljane skupine i pronalaska krajnjih korisnika, prvi rezultati i izvještaji s terena su vrlo zadovoljavajući. Naime, korisnici potvrđuju da im dolazak gerontodomaćica puno znači, dok same zaposlenice kažu da su im rad i pomoć starijima lijepo i korisno iskustvo, a biti zaposlenima ohrabrujuće i dodaje na samopouzdanju, napisali su na stranicama Grada Zaprešića.

Dok u Zaprešiću ovaj projekt tek kreće, u Sisku će uskoro završiti, a održana je i konferencija na kojoj su pobrojane sve prednosti ovog zanimljivog projekta. Više možete pročitati u ovom tekstu. 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap