Pročitajte priopćenje Stranke umirovljenika: Spominju masone, LGBT, žale za Agrokorom

Josip Mihaljević
2. rujna 2021.
Novosti
A- A+

Stranka umirovljenika (SU) obratila se javnosti putem priopćenja za medije, kako sami kažu, nakon ljetne pauze.

grujić

Foto: Predsjednik Stranke umirovljenika Lazar Grujić | Youtube screenshot

Stranka umirovljenika (SU) obratila se javnosti putem priopćenja za medije u kojem nije baš najjasnije što žele reći. Kako sami kažu, priopćenje dolazi “nakon ljetne pauze” od posljednjeg priopćenja iz lipnja u kojem je nastao popriličan nesporazum između Stranke umirovljenika i Hrvatske stranke umirovljenika. Više o tomu pročitajte OVDJE.

Od poskupljenja goriva do obnove zgrada od potresa

Stranka umirovljenika svoje priopćenje započinje komentarom kako je poskupjelo gorivo što predstavlja udar na standard hrvatskog građana te ističu kako među građanima osjeća zabrinutost i pesimizam.

“Tome dodatno pridonose i najave banaka o smanjenju dozvoljenih minusa na tekućim računima koji su spas za veliki broj naših sugrađana. Puzajuća inflacija uzima svoj danak i više se samo po osnovne namirnice ne može ići s novčanicom manjom od 200 kuna. S druge strane mediji nas teroriziraju opisima mega jahtama kojima plove dokoni bogataši, performansama Nevera ili cijenama menija u skupim restoranima.

Kako preživjeti nadolazeće zimske dane za koje nema nikakvih ohrabrujućih vijesti i informacija. Izgleda da se moramo samo zadovoljiti da smo koliko toliko zdravi i pošteđeni zloćudnog  virusa koji hara većim dijelom svijet”, poručuju iz Stranke umirovljenika.

Zatim se prebacuju na birokratske ralje koje sprječavaju obnovu zgrada od potresa i kažu kako ta situacija stvara dodatni pritisak na iseljavanje iz države.

O Tomaševiću, LGBT-u i masonima

Zatim se prebacuju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića kojem predbacuju što je u jednom govoru naglasio predano nastavljanje rada na zaštiti nacionalnih manjina, izbjeglica, LGBT osoba i podizanje standarda u poštovanju rodne jednakosti. “Jasno nam je kome zvono zvoni”, zaključuju iz Stranke umirovljenika i kažu kako bi to trebao biti motiv starijima da se uključe u sve pore života:

“Zbog toga se mi umirovljenici koji nemamo mogućnost odlaska s djedovine moramo snažnije uključiti u sve pore i tokove društvenog života bez obzira koliko je to teško i predviđeno samo za predstavnike masonskih skupina ,oligarha i stranih financijskih moćnika”, nastavlja se u priopćenju.

O betonizaciji obale i hrvatskom jalu

Navode kako je Hrvatska postala vježbalište za dodatno stjecanje bogatstva i profita, “ekološka oaza bogata zalihama pitke vode i prirodnih ljepota”.

“Stoga je u prvi mah nejasno kako dopuštaju da nam se škrape i vrtače pune otpadom, betonira morska obala ili pretjerano koriste pesticidi i herbicidi u poljoprivredi”, poručuju iz Stranke umirovljenika.

Već u sljedećoj rečenici na to nejasno pitanje daju jednostavan odgovor – zato što u Hrvatskoj nitko ne planira na duge staze i jer je cilj u kratkom roku iskoristiti sve što se može kako bi se materijalno osigurali. Zatim se priopćenje bizarno zaokružuje s nekom vrstom žali jer je propao Agrokor:

“Nema kod njih duhovne komponente i empatije za okolinu, a kad tome pridodamo i hrvatski jal sve je rečeno. Uzevši sve ovo u obzir razvidno je zbog čega smo uništili donedavno najvećeg poduzetnika u ovom dijelu Europe kako bi sada po istim ili još lošijim financijskim uvjetima imali strance u upravljačkim strukturama nekadašnjeg Agrokorovog carstva. Sve su to nama poznate stvari i neoborive činjenice koje će i nadalje biti naša svakodnevica ako se ne trgnemo i konačno ne prihvatimo realnost koju možemo i moramo ali za sada još izgleda ne želimo promijeniti”, zaključak je priopćenja Stranke umirovljenika koje potpisuje šef stranke Lazar Grujić.

Priopćenje u originalu možete pročitati na njihovim stranicama.

grujić
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap