Prilika za podebljati novčanik: Evo gdje se prijaviti kao radnik na popisu stanovništva

Josip Mihaljević
7. srpnja 2021.
Novosti
A- A+

Hrvatska će uskoro krenuti u popis stanovništva, kućanstva i stanova. Radi se o najsloženijem statističkom istraživanju i potreban je velik broj popisivača. Mogu sudjelovati i umirovljenici, evo gdje se prijaviti.

popis stanovništva

Foto: Unsplash

U Hrvatskoj će se od 13. rujna do 17. listopada provoditi popis stanovništva i potrebna je radna snaga. Radi se o najopsežnijem i najsloženijem statističkom istraživanju, a prijava za popisivače otvorene su do 15. srpnja 2021. godine na ovoj poveznici. Više informacija možete pronaći na ovoj stranici.

Prva faza trajat će od 13. do 26. rujna samostalnim popisivanjem stanovništva kroz elektronički sustav e-Građani, a od 27. rujna do 17. listopada popisivači obavljaju popisivanje svih popisnih jedinica koje nisu samostalno dostavile podatke putem osobnog intervjua sa stanovništvom. U tomu će im pomoći elektronički uređaji kojima će vršiti kontrolu podataka koje su prikupili u prvoj fazi popisivanja.

Popisivanje zahtjeva puni dnevni angažman popisivača, radit će se i subotom i nedjeljom i nužan je preduvjet da popisivači nemaju drugih obaveza što je idealno za umirovljeničku populaciju.

Uvjeti koje kandidat za popisivanje treba zadovoljiti:

Iduće godine kreće popis stanovništva, evo koliko možete zaraditi
  • državljanin RH s prebivalištem ili reguliranim boravištem u Republici Hrvatskoj
  • navršenih 18 godina u trenutku popunjavanja prijave
  • postignuto najmanje srednjoškolsko obrazovanje
  • poznavanje rada na računalu
  • adresa e-pošte

Prednost će imati kandidati s višom razinom obrazovanja, oni koji imaju iskustva na prijašnjim popisima/anketama, oni koji dobro poznaju rad na računalu, nezaposleni i studenti.

Cilj je popisa stanovništva je utvrditi podatke o broju i prostornom rasporedu stanovništva te njegovim osnovnim demografskim, obrazovnim, migracijskim, ekonomskim i drugim obilježjima, kao i o obilježjima kućanstava i stanova.

Prema prijašnjim iskustvima, moguće je zaraditi pet do šest tisuća kuna,  no zarada ovisi o broju popisanih jedinica.

Prilika za podebljati novčanik: Evo gdje se prijaviti kao radnik na popisu stanovništva
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap