Prijavljen policiji: Umirovljeniku taksist naplatio preko 2.000 kn, a nije dobio ni račun

Ana Kanazir
1. rujna 2022.
Novosti
A- A+

Policijska uprava požeško-slavonska je objavila kako je dobila prijavu u ponedjeljak, 29. kolovoza od 71-godišnjaka iz Pakraca. Umirovljeniku je naplaćena velika svota novaca za jednu vožnju, a uz to nije dobio ni račun.

Unsplash

Umirovljenik je koristio uslugu taksi vožnje od Pakraca do Zagreba za koju mu je naplaćen iznos od 2.300 kuna, a uslugu prijevoza je koristio 5. kolovoza. Umirovljenik se smatra prevarenim jer nije dobio račun koji je taksist obvezan izdat, a kazna za sada nije poznata.

Koja bi trebala biti cijena ove vožnje?

Iako postoje razni taksi prijevoznici i cijena vožnje ovisi o gužvi na cesti i drugim faktorima, provjerili smo koliko bi ovaj put iznosio putem taksi aplikacija. Iako nemaju sve aplikacije opciju vožnje iz Pakraca do Zagreba, Uber aplikacija nudi ovu relaciju pri čemu će za ovaj put trebati izdvojiti iznos od 1.123, 91 kuna.

prijevara
Prevare su sve češće, a ni krađe nisu rijetkost: tri prevare, lažni policajci, jedna krađa i jedan ozlijeđen policajac

Kako se zaštiti od prevara?

U posljednje vrijeme su sve češće prevare umirovljenika. Osim na vožnje, umirovljenici gube velike svote novaca i na vlastitom kućnom pragu kada im se osobe lažno predstavljaju i od njih traže novce. Upravo zato je i Policijska uprava zagrebačka izdala upozorenje kako se treba ponašati u ovim situacijama, odnosno kako se zaštititi. Kada vam na vrata dođe nepoznata osoba uvijek je tražite službenu iskaznicu. Ako uočite bilo kakve nepravilnosti, ne puštajte osobu u dom i prijavite slučaj policiji.

Kod taksi vožnje je važno uvijek tražiti račun, a unaprijed možete pitati koliko bi račun mogao otprilike iznositi kako biste bili sigurni da nećete biti prevareni.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap