Prevarili umirovljenicu i prodali joj stan: Među prevarantima i jedna službena osoba

Josip Mihaljević
19. veljače 2021.
Novosti
A- A+

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva muškarca starosti 60 i 56 godina, te jednom ženom starosti 48 godina. Sumnja se da su na prijevaru došli pa prodali stan 90-godišnje umirovljenice.

policija

Foto: Pixabay

Policijski službenici PU varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dva muškarca starosti 60 i 56 godina te jednom ženom starosti 48 godine zbog sumnje da su prevarili 90-godišnju umirovljenicu.

Kako je utvrđeno, sumnja se da je 60-godišnjak, koji je, inače, službena osoba, u svom obavljanju službene dužnosti na poticaj 56-godišnjaka došao u Dom za starije Dugo Selo, a gdje je boravila 90-godišnjakinja. On joj je dao na potpis dokument Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju iako se u samom sadržaju dokumenta nalaze prava iz ugovora o doživotnom uzdržavanju. Nažalost, 90-godišnja gospođa ga je potpisala misleći da potpisuje ugovor o doživotnom uzdržavanju.

Odgovaramo: Što je posmrtni, a što dosmrtni ugovor?

Nadalje, 60-godišnjak je u ovlaštenom uredu kao službena osoba ovjerio dokument, a nakon toga je taj isti ugovor izmijenio promijenivši mu pravnu osnovu. Izmijenjeni ugovor proslijedio je na građanski odjel Općinskog suda u Varaždinu na uknjižbu, a tom je uknjižbom 56-godišnjak postao vlasnik stana u Varaždinu.

Nakon što je 56-godišnjak postao vlasnik stana, 60-godišnjak je kao službena osoba na zahtjev 56-godišnjaka izradio novi darovni ugovor kojim je 56-godišnjak darovao 48-godišnjoj ženi nekretninu, iako je znao da je do nje došao nevjerodostojnim ugovorom. Na temelju tog ugovora 48-godišnjakinja je postala vlasnik stana.

Putem Agencije za promet nekretninama je navedeni stan prodala za iznos od 40.000 eura te je na taj način oštetila 90-godišnju umirovljenicu za iznos od oko 390.000 kuna. Protiv osumnjičenog trojca nadležnom državnom odvjetništvu u Varaždinu podnijete su kaznene prijave za kaznena djela zlouporaba položaja i ovlasti te prijevare.

Prevarili umirovljenicu i prodali joj stan: Među prevarantima i jedna službena osoba
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap