Prevaranti oteli umirovljenika, natjerali ga da im prepiše zemljište i još ga tužili

Josip Mihaljević
7. lipnja 2019.
Novosti
A- A+

U svibnju je uhićena peteročlana skupina zbog sumnji da su organizirano varali starije osobe te im otimali imovinu. Jedan član te skupine sada tuži 72-godišnjeg zadarskog umirovljenika i tvrdi da je on zapravo bio žrtva.

Foto: Pixabay

David Bijelić iz Karlovca, jedan od članova peteročlane skupine uhićene zbog sumnje na organiziranu prijevaru umirovljenika, pokrenuo je sudski postupak u kojem traži stan 72-godišnjeg umirovljenika iz Zadra koji je, piše slobodnadalmacija.hr, bio jedan od žrtava njihove prijevare. Peteročlana skupina je navodno raznim načinima od starijih ljudi iznuđvala njihove stanove i zemljišta.

Policija ih je uhitila kao dio skupine koja je otela i opijala zadarskog umirovljenika i ostavila bez zemljišta i stana u Zadru. Uhićeni Bijelić navodi da žrtva nije umirovljenik – nego on! Skupa s njim uhićeni su još Milan Udorović, koji mu je prodao umirovljenikov stan.

Bijelić je na Općinskom sudu u Zadru pokrenuo postupak za utvrđivanje vlasništva nad više od 70 četvornih metara stana zadarskog umirovljenika.

Bijelićev odvjetnik je u četvrtak u sudnici Općinskog suda u Zadru, gdje je održano pripremno ročište ovog predmeta kazao sljedeće:

“On je zapravo žrtva u ovom slučaju. Stan je uredno platio i uknjižio se. Vlasnika stana nikada nije upoznao niti vidio. Njemu je stan prodala treća osoba i situacija je pravno čista. U ovom postupku tražimo posjedovnu zaštitu, što je u svojoj naravi žuran postupak. Točno je da se vodi kazneni predmet, ali u njemu je tuženik samo svjedok”, kazao je Bijelićev odvjetnik John Matek.

Odvjetnica 72-godišnjeg umirovljenika Mirta Gluščević odmah je osporila tužbeni zahtjev te zatražila prekid postupka do pravomoćnog okončanja parničkog postupka koji je pokrenuo zadarski umirovljenik radi utvrđivanja ništetnosti kupoprodajnih ugovora.

“Protiv tužitelja i trećih osoba pred Općinskim državnim odvjetništvom u Zadru vodi se postupak radi podizanja optužnice, pa se moli sud da pribavi navedene podatke. Ističe se i da je u istom postupku provedeno i psihijatrijsko vještačenje oštećenog. Ako sud ne odgovori, predlaže se saslušanje svjedokinje, kćeri oštećenog”, rekla je Gluščević.

Situaciju je prekinula sutkinja Ivana Čačić Brkić koja je donijela odluku o prekidu postupka dok ne izvrši uvid u kazneni spis.

 

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap