Pretužno: Umirovljenik preminuo u zatvoru. Tamo je bio jer je preglasno slušao glazbu

Josip Mihaljević
5. prosinca 2020.
Novosti
A- A+

U veljači smo napisali kratku vijest o britanskom umirovljeniku Ianu Georgeu Traineru koji je dobio pet mjeseci zatvora zbog preglasnog slušanja glazbe. Britanski mediji javljaju da je preminuo tijekom izdržavanja zatvorske kazne.

eng umirovljenik

Foto: Ian George Trainer | Merseyside Police

Ian George Trainer (83) u veljači je osuđen na pet mjeseci zatvora jer je preglasno slušao klasičnu glazbu u svom stanu. Susjedi su tvrdili da ih je terorizirao  bukom, a slučaj je i ranije završio na sudu. Sud mu je prije zatvorske kazne izrekao zabranu “puštanja glazbe iznad glasnije od normalnog govora” (oko 65 decibela) između 9 i 22 sata.

eng umirovljenik
Pet mjeseci zatvora za umirovljenika (82) zbog glasne glazbe: "Stavite mi lance i strpajte me u zatvor"

Umirovljenik je nastavio slušati glazbu kao i ranije, pa je sud ocijenio da mora u zatvor na pet mjeseci. Inače, umirovljenik je slušao radijsku postaju Classic FM.

Iako je pet mjeseci zatvorske kazne isteklo, kada se vratio u svoj stan nastavio je s praksom slušanja glazbe, a sud je opet ocijenio da je izrečena zabrana prekršena zbog čega je ponovno morao u zatvor, piše liverpoolecho.co.uk.

Ministarstvo pravosuđa potvrdilo je portalu Liverpool Echo da je Trainer preminuo tijekom izdržavanja kazne u bolnici 23. studenog.

Inače, na prvom sudskom procesu je rekao da glazbu sluša malo glasnije jer na jedno uho ne čuje, a zbog lijekova koje pije ima iritaciju u ušima ako nosi slušalice.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap