Pet mjeseci zatvora za umirovljenika (82) zbog glasne glazbe: “Stavite mi lance i strpajte me u zatvor”

Josip Mihaljević
7. veljače 2020.
Novosti
A- A+

Umirovljenik koji je susjede “terorizirao” s nevjerojatno glasnom klasičnom glazbom jučer je završio u zatvoru na 24 tjedna. Iako je već prema ranijoj odluci suda imao zabranu puštanja glasne glazbe, nastavio je to činiti, a na suđenju je sucu rekao da mu stave lance i da ga slobodno strpaju u zatvor.

eng umirovljenik

Foto: Ian George Trainer | Merseyside Police

Britanski umirovljenik Ian George Trainer koji je terorizirao je svoje susjede puštajući im Beethovena, Mozarta i kompaniju “nevjerojatno glasno” jučer je na suđenju poručio da mu stave lance i strpaju ga u zatvor, piše liverpoolecho.co.uk. Dobio je kaznu zatvora od 24 tjedna, ali samo zato što je već prekršio raniju odluku suda o puštanju glazbe.

“Ja volim slušati glazbu na glasnoći u kojoj uživam u njoj”

Sve više starijih na optuženičkoj klupi: Zatvori trebaju odjeljenja za seniore

U prosincu mu je isti sud naredio da između 9 ujutro i 10 uvečer ne smije puštati nikakvu glazbu iznad glasnoće normalnog govora, odnosno iznad 65 decibela.

I tada je nešto sitno vremena proveo u zatvoru, a kada je izašao – nastavio je po starom. Protiv njega su svjedočili susjedi, koji tvrde da ih umirovljenik zagađuje bukom već nekoliko godina.

Kada su ga u prosincu prošle godine napokon prijavili, umirovljenik je policajcima kratko i jasno poručio: “Ja volim slušati glazbu na glasnoći u kojoj uživam u njoj”.

Također, poručio je da je u prosincu glazbu slušao malo glasnije od uobičajenog, jer je imao prehladu i mogao je čuti samo na jedno uho. Dodao je i da je trenutačno na lijekovima zbog kojih ne može koristiti slušalice jer mu “iritiraju uši”.

Sudac: “Znali ste dobro što radite”

ljubomora
Dvije godine zatvora za izuzetno ljubomornog i posesivnog umirovljenika

Susjedi su pak ispričali svoju stranu priče:

“Nije samo jedan dan u tjednu, nego doslovno svaki dan u tjednu. Izlazim iz stana jako rano i ostajem vani do kasno popodne kako bih izbjegao buku. Ponekad je potpuno nevjerojatno glasno”, kazao je.

I drugi susjedi su se pridružili s kritikama, a priložili su i snimke iz svojih stanova u kojima se glasno čuju tonovi s radijske stanice koja pušta klasičnu glazbu.

Sudac ga je kaznio s 24 tjedna u zatvoru, prvenstveno jer je prekršio raniju odluku prema kojoj nije smio glasno puštati glazbu tijekom dana:

“Puštali ste glazbu na takvoj glasnoći da je kod drugih izazivala nelagodu. Znali ste vi dobro što radite”, zaključio je sudac.

A umirovljenik će morati podmiriti sudske troškove od 600 funti, te susjedu koji je pokrenuo postupak platiti nadoknadu štete od 122 funte.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap