Preminuo Kornelije Kovač: Legendarni tvorac hitova koji se pjevaju i danas

Milan Dalmacija
13. rujna 2022.
Novosti
A- A+

U 81. godini života preminuo je Kornelije Kovač, čuveni skladatelj i autor mnogih hitova. Nastupao je na Eurosongu s Korni grupom, a bio je član Indexa. Pisao je pjesme za Zdravka Čolića, Lepu Brenu, Generaciju 5 i mnoge druge zvijezde s ovih prostora.

Kornelije Kovač | Foto: Screenshot: Youtube/Multimeda Music

U 81. godini od posljedica zaraze koronavirusom preminuo je čuveni srpski skladatelj Kornelije Kovač. On se posljednjih dana nalazio u covid-bolnici u Batajnici pored Beograda, potvrdila je njegova obitelj za Kurir.

Rođen je 1942. godine u Nišu, a svoju prvu skladbu, Pusti trotoari, skladao je sa samo 14 godina. Tijekom cijele svoje karijere pisao je glazbu za kazalište, filmove i televiziju, a najpoznatiji je po tome što je od 1966. do 1968. bio član sarajevskog benda Indexi. Potom se preselio u Beograd, gdje je osnovao Korni grupu, s kojom je 1974. nastupio na Eurosongu.

Alegro

Mahunarke, orašasti plodovi i suho voće
Sniženo 20%
Provjerite i uštedite

Podravka

Odabrani proizvodi
Sniženo 25%
Provjerite i uštedite

Rubel

Deterdžent za rublje, 9 kg
69,99 kn
9,29 €
Prelistajte katalog

Uz to, redao je hitove za regionalne zvijezde poput Zdravka Čolića (April u Beogradu, Živiš u oblacima, Zvao sam je Emili, Jedna zima sa Kristinom, Jedina, Mađarica), Generacije 5 (Ti samo budi dovoljno daleko), Lepe Brene (Janoš, Sanjam, Sitnije Cile, sitnije) i mnogih drugih.

Bio je otac tri kćeri i sina. Njegov rodni grad Niš mu je prije godinu dana dodijelio nagradu za životno djelo.

Preminuo Kornelije Kovač: Legendarni tvorac hitova koji se pjevaju i danas
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap