Preminuo je legendarni i šarmantni TV voditelj Saša Zalepugin (91)

Marko Matijević
26. studenoga 2022.
Novosti
A- A+

U 91. godini života preminuo je legendarni TV voditelj Saša Zalepugin. Prošli mjesec je doživio moždani udar, a sinoć je preminuo u bolnici. Prije dvije godine u razgovoru za portal mirovina.hr je istaknuo kako bi u slučaju da i dalje radi na TV-u, svaki dan intervjuirao ljude kako žive sa 1.500 kuna mirovine.

Saša Zelepugin

Saša Zelepugin | Foto: Mirovina.hr

Omiljeno televizijsko lice 70-ih u mirovini je bio 26 godina što je bio i povod za razgovor prije dvije godine za portal mirovina.hr. Sigurne mirovine su, istaknuo je, jedna od rijetkih dobrih stvari u mirovinskom sustavu, u društvu uopćeno. Strašno mu je bilo vidjeti starije ljude kako žive, nepristojno je to prema njima jer su cijeli život radili i stvarali. Kako se može, pitao se, tako postupati s njima?

‘Odlazak u mirovinu je prijelaz iz jednog stanja u drugo’

– Da radim na televiziji išao bih intervjuirati ljude koji žive sa 1.500 kuna mirovine i s manje. Od jednog do drugog bih išao i to iz dana u dan. Svakog bih pitao „Molim vas, objasnite mi što danas jedete, a što ćete sutra? Što ste zadnji put kupili sebi, a što unuku?“  Očito treba tako državi nabrajati da vide kakva je to katastrofa, rekao nam je Zalepugin u razgovoru 2020. godine.

U razgovoru tada je otkrio kako mu odlazak u mirovinu nije teško pao, jer se odmah počeo baviti radiestezijom. Aktivirao je mozak, dao je sav svoj potencijal na istraživanje, a televiziju maknuo kao davno svršeno vrijeme. I istinita je, ističe, ona da je mirovina pravo vrijeme za nove avanture, nove poslove.

– Svakome tko je otišao u mirovinu želim reći da mirovina nije kraj života, nego prijelaz iz jednog stanja u drugo. Prvo stanje radila vam je tvrtka u kojoj ste radili, a vi si sami morate napraviti to drugo stanje. Hoćete li hraniti golubove, baviti se filatelijom, rješavati križaljke…. Bilo što samo aktivirajte mozak. I tog trenutka ste normalni, kad se prestanete baviti bilo čime, gotovo je s vama. Postajete živi mrtvac. Dok je mozak aktivan, izdržat ćete mnogo toga. I u fizičkom smislu, pričao nam je 2020. godine.

Saša Zelepugin
Saša Zalepugin (89): "Da radim na TV-u, svaki bi dan intervjuirao ljude kako žive sa 1.500 kuna"

U braku 30 godina s Tihanom Harapin Zalepugin

Od Saše se javno oprostila supruga Tihana Harapin Zalepugin s kojom je bio u braku 30 godina.

– Zbogom dušo moja, jedino moje, čekaj me, napisala je Tihana Harapin Zalepugin s kojom smo 2020. razgovarali o njezinom životnom putu i braku sa Sašom.

Nekadašnji urednik i voditelj kultnog “Nedjeljnog popodneva” Saša Zalepugin uz Tihanu je bio 30 godina. Upoznali su se na Hvaru, davne 1975. Ona je došla raditi kao manekenka i nije, kako nam je rekla prije dvije godine, osjetila leptiriće ugledavši tad silno popularnog Sašu Zalepugina. Sve su se manekenke zacrvenjele, gurkale, šaputale o zgodnom i poznatom redatelju revije. Saša se i kroz razgovor za naš portal osvrnuo na brak s Tihanom.

‘Ima velika istina; ljudi mogu živjeti stotinu godina, a neće naći pravog partnera. Pravi partner se čudom i slučajem nalazi. Da netko tko živi ovdje upozna u Meksiku nekog iz Australije. Dva svijeta i našli su se. Ako postoji kompatibilnost između dvije osobe u 70 posto slučajeva, ostalih 30 ćemo nadograditi. Ako postoji samo 30 posto, onih 70 nikad nećemo. E, to je tajna svakog braka. Danas više ne vrijedi ona ‘dok nas smrt ne rastavi’ nego ‘dok nas razvod ne rastavi’, pričao nam gospodin Zalepugin 2020. godine.

Tihana Harapin Zalepugin: "Društvo prihvaća bake, ali samo dok smo im od koristi"

Kolege s televizije opraštaju se od Saše Zalepugina

Duško Ćurlić na svom se Facebooku emotivnim riječima oprostio od kolege Saše Zalepugina.

– Adio maestro Saša…Zbog Vas su nedjelje imale neku nadu u vrijeme naših odrastanja… bili ste naš prozor u svijet…prve ozbiljnije strane spotove, glazbu, putopise, goste koji imaju što reći vidio sam kod Vas. Bila mi je čast kad ste gostovali kod nas u A strani i kada ste mi pokazali u našoj komunikaciji oko emisije što znači veličina skromnosti…što znači biti profesionalac, a opet imati dušu…Što znači izdići se iz trivijalnosti, a opet imati strast za pogledati kameru u oči…Mogao bih još pisati, ali…dio naših života odlazi s Vama… Hvala na svemu, neke poruke čuvat ću dugo dugo. Tihana, draga, sve znate…Najiskrenija sućut i neka Sašina duša poleti visoko u neke nove etere’, napisao je Ćurlić.

HRT-ov voditelj Antun Ponoš od Saše Zalepugina se oprostio također na Facebooku..

– Napustio nas je Saša. Bio je dragi gost emisije! Čuvali ga anđeli!, napisao je Ponoš uz nekoliko fotografija iz studija emisije Kućni ljubimci.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap