Preminula još jedna osoba iz koprivničkog Doma za starije: Ravnateljica podnijela ostavku!

Josip Mihaljević
11. svibnja 2020.
Novosti
A- A+

U koprivničko-križevačkoj županiji preminula je još jedna osoba zaražena koronavirusom, ukupno deseta iz koprivničkog Doma za starije i nemoćne. Zbog toga je ravnateljica Vesna Križan danas podnijela ostavku.

vesna križan

Foto: Vesna Križan | Youtube screenshot

Na konferenciji za medije županijskog stožera koprivničko-križevačke županije objavili su najnovije informacije o epidemiji koronavirusa. Nemaju novih slučajeva, ali je preminula još jedna osoba

Ravnateljica Doma za starije u Koprivnici ne osjeća se krivom i ne razmišlja o ostavci

iz Doma za starije i nemoćne, piše Vecernji.hr. U toj je županiji ukupno 11 preminulih, a od toga je desetoro korisnika Doma.

Župan Darko Koren kazao je kako je ravnateljica Doma Vesna Križan podnijela ostavku:

“Moraju se presjeći tokovi koji ne daju garanciju uspjeha. Njezin potez izuzetno je odgovoran i moralan”, kratko je prokomentirao Koren.

Župan je ostavku prihvatio i kazao kako se ona ne temelji ni na kakvim političkim inicijativama niti pritiscima, nego da se radi o njenoj odluci.

Iako u županiji nemaju novih slučajeva, situacija je daleko od bajne.

Ravnatelj Opće bolnice u Koprivnici dr. Mato Devčić kazao je kako u ovom trenutku imaju 36 oboljelih osoba u bolnici, a od toga je čak 30 korisnika iz doma.

“Od tih 30 oboljelih iz Doma, sedmero je razvilo komplikacije, različite pneumonije, a imaju i više kroničnih bolesti”, kazao je Devčić.

Dodao je kako je do sada 10 preminulih osoba bilo visoke životne dobi s tri ili više težih kroničnih bolesti.

Preminula još jedna osoba iz koprivničkog Doma za starije: Ravnateljica podnijela ostavku!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap