Preminula glumica i pjevačica Irene Cara: Njeni se hitovi pjevaju već 40 godina

Milan Dalmacija
28. studenoga 2022.
Novosti
A- A+

Popularna i nagrađivana američka glumica i pjevačica, Irene Cara preminula je u 63. godini. Ona je postala poznata po hitovima ‘Fame’ i ‘What a Feeling’, koje su bile naslovne pjesme najpoznatijih mjuzikala u osamdesetima.

Američka pjevačica i glumica Irene Cara | Screenshot: YouTube/Fame

Popularna američka glumica i pjevačica, dobitnica Oscara i Grammyja, Irene Cara, preminula je u subotu u 63. godini. Tužnu vijest je za CNN potvrdila njena publicistkinja. Pjevačica je preminula u svom domu na Floridi, a uzrok smrti još nije poznat.

Cara je rođena 18. ožujka 1959. godine. Počela je svirati i plesati u najranijoj dobi pa je već kao djevojčica počela nastupati na televiziji. Već kao tinejdžerica se pojavila u filmovima “Aaron voli Angelu” i “Sparkle”.

No, svjetsku je slavu stekla ulogom Coco Hernandez u mjuziklu “Fame” (Slava) iz 1980. godine. Za naslovnu pjesmu te baladu “Out Here on My Own” bila je nominirana za Zlatni globus i dva Grammyja.

Tri godine kasnije, Cara je napisala i otpjevala hit pjesmu “What a Feeling”, koja je bila i naslovna pjesma u mjuziklu “Flashdance”. Za to je dobila Oscara za najbolju pjesmu i Grammyja za najbolju žensku pop vokalnu izvedbu.

Nakon “Flashdancea” je objavila još nekoliko pjesama, a zabilježila je i bitnije uloge u još nekoliko filmova, no to nije moglo nadjačati slavu stečenu u mjuziklima.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap