Premijerov savjetnik: “Umirovljenike smo već obradovali jer se razgovara o covid dodatku”

Josip Mihaljević
16. ožujka 2021.
Novosti
A- A+

Premijerov savjetnik za ekonomiju Zvonimir Savić nije htio previše toga otkriti o isplati covid dodatka, ali kazao je da će novci na račun najvjerojatnije sjesti u travnju nakon isplate mirovina.

zvonimir savić

Foto: Zvonimir Savić | Youtube screenshot

Premijerov savjetnik za ekonomiju Zvonimir Savić gostovao je u ‘Newsroomu’ N1 televizije, a glavna tema bio je Mehanizam oporavka i otpornosti preko kojeg bi Hrvatska od EU trebala dobiti 6,3 milijarde kuna nepovratnog novca. Na samom kraju Savić je otkrio poneki detalj o isplati covid dodatka umirovljenicima, ali i on je zauzeo stav da još ništa nije gotovo i da pregovori s umirovljeničkim udrugama još traju.

Otkrio je da bi umirovljenici covid dodatke mogli dobiti u travnju i to nakon isplate mirovine za ožujak.

umirovljenici bocaju
Umirovljenici jedva čekaju travanj zbog ova tri dodatka

“Ono što se može reći, s obzirom da dogovori između udruga umirovljenika i Ministarstva rada traju, da je u planu covid dodatak. Ne možemo još uvijek govoriti o kojim je to iznosima riječ jer je to stvar pregovora, ali ono što se očekuje i vrlo je moguće da te isplate budu već u četvrtom mjesecu, odnosno nakon isplata mirovina u četvrtom mjesecu. Ali još uvijek se to tehnički nije dogodilo, to je stvar finaliziranja i zadnjih razgovora”, kazao je Savić.

Novinarka Anka Bilić Keserović ga je pitala može li barem obradovati umirovljenike s najnižim mirovinama, koliko bi njima ugrubo iznosio covid dodatak?

“Ja mislim da smo ih već ovim obradovali što se razgovara o tome i da Ministarstvo rada komunicira s umirovljeničkim udrugama i u planu je da u četvrtom mjesecu ta isplata bude”, kazao je Savić.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap