Prelijep poklon Papi te spajanje ugodnog s korisnim: Osječki umirovljenik želi napraviti papirnatu krunicu od 16 metara

Barbara Jurišić
18. kolovoza 2022.
Novosti
A- A+

Zbog stanja naše planete, ljudi postaju sve više ekološki osviješteni te se više okrećemo recikliranju. Antun Zorman je osječki umirovljenik koji je uspio spojiti umjetnost, osobni užitak i recikliranje te je odlučio napraviti papirnatu krunicu od 16 metara i pokloniti ju Papi.

Antun Zorman
Foto: screenshot Regionalni dnevnik/HRT

Antun Zorman, osječki umirovljenik, je pronašao način kako skratiti svoje umirovljeničke dane, uživati i reciklirati.

“Bez toga ja ne znam šta bih radio. U mirovini sam dugo vremena i onda od dosade, ovo je najljepše što se može. Plus tome, igram šah”, rekao je Antun Zorman za HRT.

Sve kreće s novinskim papirom koji on mota u malene tuljce s kojima poslije izrađuje umjetnička djela. Razne stvari je već izradio te među njima možete pronaći osječke znamenitosti, slavonskih simbola i uporabnih predmeta kao što su “Crveni fićo” i razne posudice. Posebno mu je drag osječki pješački most za čiju izradu su trebali mjeseci.

Posebna mu je želja napraviti krunicu koju će prijaviti u Guinnessovu knjigu rekorda i darovati ju Papi. Pretpostavlja kako će biti 16 metara duga te kako će mu trebati više od godinu dana za njezinu izradu. Krunica će imati 55 perli koje su sastavljene od dvije polutke od kojih se svaka posebno izrađuje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap