Preko 150 umirovljeničkih udruga spaja se u jednu: Žele veći politički utjecaj!

Josip Mihaljević
3. siječnja 2020.
Novosti
A- A+

Snaga je u brojevima, vjeruju predstavnici oko 150 različitih umirovljeničkih organizacija iz Nizozemske koji su se odlučili spojiti u jednu. Tvrde da je spajanje nužno zbog nedostatka političkog utjecaja građana treće životne dobi na politike koje se tiču mirovinskog i zdravstvenog sustava.

Tea Ovničević|mirovina.hr

Više od 150 različitih umirovljeničkih udruga iz Nizozemske dogovorile su veliko spajanje u jednu organizaciju, pišu dutchnews.nl. Ukupno članstvo nove organizacije sada broji oko 300.000 umirovljenika, a predstavnici su rekli kako je spajanje nužno jer stariji ljudi nisu dovoljno uključeni u političko odlučivanje oko mirovinskog i zdravstvenog sustava.

Prema pisanju nizozemskog javnog servisa, već su dobili poziv da sudjeluju u donošenju političke strategije koje se tiču starijih građana.

ujedinjenje
Prvi korak u ujedinjenju umirovljeničkih opcija: Četiri stranke potpisale sporazum!

Spajanje je moglo biti puno veće, da dosadašnje dvije najveće organizacije nisu odlučile svoju priču nastaviti samostalno. Jedna od njih je ANBO koja broji 140.000 članova, a druga KBO-PCOB koja ima 250.000 članova. Kada bi se igrom slučaja svi učlanili u jednu organizaciju, imali bi gotovo 700 tisuća aktivnih članova.

Nizozemska ima oko 17 milijuna stanovnika, od kojih stariji od 65 godina čine jednu petinu. Kad bi sve umirovljeničke udruge bile spojene u jednu, svojim članstvom bi pokrivale čak 20,58% svih starijih od 65 u toj zemlji!

 

Preko 150 umirovljeničkih udruga spaja se u jednu: Žele veći politički utjecaj!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap