Predsjednički kandidati darovali predmete na aukciji, novac ide za stare i siromašne

Jasmina Grgurić Zanze
9. prosinca 2019.
Novosti
A- A+

Stranka umirovljenika za vrijeme predsjedničke kampanje organizira aukciju osobnih predmeta kandidata koji su ih odlučili darovati u humanitarne svrhe. Početna cijena svakog predmeta je 700 kuna. Aukcija traje do 20. prosinca, a novac od prodaje bit će namijenjen za stare, siromašne i bolesne osobe.

Stranka umirovljenika organizira aukciju predmeta predsjedničkih kandidata (Foto: SU)

“Umirovljenici za siromašne” naziv je humanitarne licitacije osobnih predmeta predsjedničkih kandidata. Novcem od prodaje pomoći će se starim, siromašnim i bolesnim osobama. Početna vrijednost svakog predmeta na Aukcije.hr je 700 kuna, a licitacija će trajati do završetka predsjedničke kampanje, 20. prosinca.

Nisu svi pokazali osjećaj za stare, siromašne i bolesne

Licitaciju koja je započela u petak zajednički su organizirali Stranka umirovljenika i zagrebačka tvrtka Aukcije. Prihod će biti uplaćen na račun Zaklade biskup Josip Lang koja skrbi o starima i siromašnima.

Iz Stranke umirovljenika istaknuli su kako nisu svi predsjednički kandidati pronašli vremena za pomoći starijim, siromašnim i bolesnim građanima Hrvatske.

umirovljenici
Humanitarni umirovljenici: U akciji #upletimose heklaju i pletu šalove i deke za potrebite

“Potrebno je istaknuti kako za našu akciju nije imao vremena predsjednički kandidat Dario Juričan, iz stožera Mislava Kolakušića su javili kako nemaju predmet koji bi dali za aukciju, a Ivan Pernar i Peović Katarina nisu nam, iako smo ih i telefonski kontaktirali, odgovorili. Tek toliko da javnost bude obaviještena s kolikom se pozornošću odnose prema umirovljenicima, starijima i nemoćnima!” – kazali su iz SU-a na tiskovnoj konferenciji u petak prije početka aukcije.

Đapićeva krunica, Škorina knjiga i CD, Dalijina vaza…

Ipak, istaknuli su ljepšu stranu ove humanitarne priče s nekoliko osobnih predmeta predsjedničkih kandidata koji su odlučili donirati.

Pogledom na akciju, ne vidimo ni osobne predmete Kolinde Grabar Kitarović ni Zorana Milanovića, iako njih nisu prozvali za neodazivanje aukciji.

Na raspolaganju se nalazi šest predmeta, a za sada nemaju nijednu ponudu. Tako se na aukcije.hr može naći potpisana autobiografija “Stoput bih isto ponovio” i CD “Putujem sam” Miroslava Škore, krunica Ante Đapića, keramička vaza Dalije Orešković, trilogija dr. Ante Simovića, medalja s Islanda Dejana Kovača i licitarsko srce Nedjeljka Babića.

 

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap