Poznata tenisačica vraća se iz mirovine u koju je otišla kada je imala samo 23 godine!

Jasmina Grgurić Zanze
12. rujna 2019.
Novosti
A- A+

Šesterostruka osvajačica Grand Slam naslova, četiri pojedinačna i dva u parovima, Kim Clijsters, danas je objavila da se vraća na teniski teren i to iz – mirovine. Mlada 36-godišnja tenisačica umirovila se prvi put, naime, kada je imala samo 23 godine. Nakon 13 godina isprekidanog umirovljeničkog života, odlučila se vratiti svojoj najvećoj strasti.

Kim Clijsters (Snimak zaslona/Youtube)

Vrhunska tenisačica, Belgijanka Kim Clijsters danas je u videu putem društvenih mreža objavila da se vraća iz mirovine. Jedna od najvećih sportašica u povijesti profesionalno se natjecala od 1997. do 2012. godine kada je držala prvo mjesto na WTA ljestvici za svoju zemlju.

Tenisu se vraća već drugi put. Prvo se umirovila 2007. sa 23 godine zbog udaje i tek rođene kćeri. Vratila se nakon dvije godine i osvojila US Open kao nerangirana tenisačica u tek trećem turniru u povratku. Također, 2011. godine postala je prva majka s broj jedan renkingom u povijesti tenisa.

Svaki Grand Slam je osvajala jednom u singleu, dok je u parovima osvojila Wimbledon i Roland Garros.

“Što doista želim od života? Proteklih sedam godina, bila sam mama s punim radnim vremenom. Doista to volim. Ali, također volim biti i profesionalna tenisačica. Iskreno, nedostaje mi taj osjećaj. Stoga, što ako pokušam oboje? Mogu li biti majka puna ljubavi prema svoje troje djece i istovremeno najbolja tenisačica što mogu biti? Učinit ću to, vratit ću se još jednom. Vidimo se 2020.” – poručila je ova hrabra majka sportskog duha u promotivnom videu.

https://www.youtube.com/watch?v=PfsNk5Z58iA

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap