Poznat datum početka nove sezone HRT-ove emisije Treća dob

Jasmina Grgurić Zanze
8. rujna 2020.
Novosti
A- A+

HRT-ova emisija za umirovljenike “Treća dob” slavi svoju punoljetnost. Najbrojnija populacija svakog ponedjeljka prije ručka sjeda pred male ekrane kako bi sudjelovala u najvažnijim temama, dobrim i lošim pričama koje obilježavaju zlatnu generaciju u Hrvatskoj. Nakon ljetne stanke, u pripremi je nova sezona. Urednica i voditeljica Anita Hrstić otkrila nam je kada počinju s emitiranjem.

Treća dob (Snimak zaslona: HRT)

Jedina emisija na javnoj televiziji koja se bori za prava umirovljenika jest zlatnim generacijama već dobro poznata Treća dob. I u tomu uspijeva već 18 godina. Nakon ljetne stanke, u pripremi je nova sezona, a popularna urednica i voditeljica Anita Hrstić otkrila nam je kada možemo očekivati nove emisije – za manje od dva tjedna!

“S emitiranjem počinjemo u ponedjeljak, 21. rujna u 11:10 sati na HRT1 kao i do sada. Gledatelji će Treću dob moći pratiti i u repriznim terminima” – kazala nam je Hrstić.

Umirovljeničke borbe za prava i dostojanstveniji život, aktivnosti, radosti, problemi… Sve socijalne, zdravstvene i društvene teme iz svijeta zlatnih generacija iznova će biti zastupljene u omiljenoj im emisiji.

[RAZGOVOR] Anita Hrstić: Urednica HRT-ove Treće dobi koja se bori za dostojanstvo umirovljenika

“Ne mislim da se stvari kreću na bolje. Kvaliteta života prosječnog umirovljenika, koji je zaradio radničku mirovinu nije primjerena dugogodišnjem radu tog čovjeka. Ti ljudi se osjećaju zanemareni. Često govorimo kroz emisije o povratku dostojanstva tim ljudima. I svi smo u društvu odgovorni za to. Od vrtićke dobi trebamo učiti djecu poštivanju i različitosti. Mladima ukazivati da život nisu Instagram i ostale društvene mreže. Da vrijedi svatko podjednako od začetka života do prirodne smrti. Da se naučimo suočavati sa bolešću, siromaštvom, teškoćama svih vrsta. Da se naučimo da je sve to život” – kazala je ranije urednica Anita Hrstić u razgovoru za portal Mirovina.hr.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap