Posvojena djeca tuže bogatog 91-godišnjeg vlasnika lanca drogerija: ‘Njima miriše velika lova’

Milan Dalmacija
1. listopada 2023.
Novosti
A- A+

Vlasnik lanca drogerija Müller suočen je s gubitkom 500 milijuna eura. Za toliki iznos ga tuži njegovo troje posvojene djece. Oni su se osjećali odbačeno, nakon što su na njegovu 90. rođendanu morali sjediti za sporednim stolom.

euro valuta

Foto: Unsplash

Pokretač i vlasnik jednog od najvećih europskih lanaca drogerija, 91-godišnji Erwin Müller morat će se u visokoj dobi boriti za dio onoga što je stvorio. Naime, njegovo troje posvojene djece Andreas, Stefanie i Adrian, osporavaju svoj ugovor o posvajanju i traže dio imovine vrijedan čak 500 milijuna eura, uvjereni kako im to pripada, piše Bild.

Kuglice u bubnju prije izvlačenja lutrije
Umirovljenje sa stilom: Čovjek rekao poslodavcu da odlazi u mirovinu pa osvojio milijun dolara

Svađa oko imovine navodno je počela na Müllerov 90. rođendan, kad djeci nije bilo dozvoljeno sjesti za glavni stol. Za njim su, naime, sjedili rukovoditelji kompanije koja ima oko 40.000 zaposlenih i više od 900 poslovnica u osam europskih zemalja, među kojima je i Hrvatska. Djeca su se zbog toga osjećala odbačeno.

– Njima miriše velika lova. To je prevelik teret za mog muža u tim godinama. Uvučeni smo u prljavu borbu. U slučaju isplate tvrtka bi imala velikih problema, 40.000 zaposlenih ostalo bi bez posla, rekla je Müllerova supruga Anita za Bild.

Okružni sud u Ulmu zaprimio je tužbu njegove posvojene djece. Hoće li to značiti i kraj njegova poslovnoga carstva tek treba vidjeti. Inače, procijenjeno Müllerovo bogatstvo iznosi oko 2,3 milijarde eura.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap