Poštar, kuglački prvak Europe, proslavio šest desetljeća rada kluba

Jasmina Grgurić Zanze
18. prosinca 2017.
Novosti
A- A+

Kuglanje je jedan od onih “starinskih” sportova koji nas podsjeća na neka lijepa vremena, a iako je broj kuglana u Hrvatskoj drastično reduciran, interes među starijom populacijom za ovom vrstom aktivnosti ne jenjava. Dokaz tome je i splitski Poštar, europski prvak iz 1969. godine koji je ovih dana proslavio 60 godina djelovanja.

Foto: Pixabay

Atmosferu s proslave 60. rođendana splitskog kuglačkog kluba Poštar, prilikom čega se domaćinima i gostima obratio jedini živući član ekipe koja je osvojila europsko zlato 1969. godine, 89-godišnji Dalmiro Vukasović, zabilježila je Slobodna Dalmacija.

“To je bilo prvo Europsko prvenstvo na kojem je nastupio Poštar. Igralo se u tadašnjoj Čehoslovačkoj, a glavni favoriti bili su iz Istočne Njemačke. Kad smo pobijedili, trčali smo u poštu javiti vijest novinaru Jurišiću u Slobodnu Dalmaciju” – rekao je Vukasović na svečanosti održanoj u Sportskom centru Olimp na Mejašima.

Bila je to prigoda među bivšim i sadašnjim članovima te simpatizerima za prisjetiti se duge i slavne povijesti KK Poštara, ali i ukazati na njegovu svijetlu budućnost kroz okupljanje mlađih članova. Predsjednik kluba Nikola Bradarić prisjetio se još nekih važnih uspjeha, izvrsnih za amatere. Pritom,  najveći problem je što u Splitu postoji samo jedna dvorana u kojoj treniraju svi klubovi.

“Poštar ima brojne uspjehe i u ženskoj i u muškoj konkurenciji u Hrvatskoj i na međunarodnom planu. Uz europsko zlato 1969. godine, tu su europska srebra 1970. i 1973. godine, drugo mjesto ženske ekipe 1987. na Dunav pokalu, prva mjesta na prvenstvima bivše Jugoslavije, osvojeni Kup bivše države, pojedinačna juniorska odličja i ekipno prvo mjesto na državnom prvenstvu za juniore održanom u Splitu 2014. godine. 1975. godine dali smo prvaka Jugoslavije Zvonka Todorića.  Naši članovi nikad nisu bili profesionalci, a kad bi netko od njih postigao uspjeh, otišao bi u drugi klub u Hrvatskoj ili vani, najčešće u Njemačku, gdje može zaraditi nešto novca”  – rekao je Nikola Bradarić, prenosi Slobodna Dalmacija.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap