Poštar krao umirovljenicima invalidnine, Covid dodatke i slično: Uzeo im gotovo 5.000 eura

Luka Kalac
25. ožujka 2024.
Novosti
A- A+

Nekadašnji karlovački poštar je u travnju i svibnju 2021. godine ukrao 4.900 eura od sedmero umirovljenika. Krivotvorio je njihove potpise, za što je na sudu rekao kako je to činio jer su stari i jer ih poznaje. Isto tako, uporan je bio u svojoj obrani tvrdeći da nije uzimao nikakav novac. Tužitelji su za ovog 36-godišnjaka tražili 11 mjeseci uvjetne zatvorske kazne i povrat ukradenog novca.

poštar

Foto: Pixabay

Karlovački poštar dobio je otkaz jer je u travnju i svibnju 2021. godine u nekoliko navrata uzimao Covid dodatke umirovljenicima, invalidnine Centra za socijalnu skrb i isplate HŽ-a. Tužitelji smatraju da bi ovaj 36-godišnjak zbog svojih postupaka trebao biti kažnjen s 11 mjeseci uvjetnog zatvora. Uz to bi trebao i vratiti novac oštećenima, piše danica.hr.

Nekadašnji poštar je uskratio sedmero umirovljenika za 4.900 eura. Unatoč tome što je krivotvorio njihove potpise, za trajanja istrage se branio tvrdnjom prema kojoj on nije uzeo novac.

– Već pet godina potpisujem te ljude jer su stari. To je uputa pošte, jer inače mi ne bismo stizali napraviti sav posao. Tako rade i drugi poštari. Osim toga, novi šef nam je u travnju davao nove poslove pa sam ja negodovao, jer sam radio od pola šest ujutro do pet popodne, izjasnio se bivši poštar.

Starija osoba sa štapom u rukama
Krao od umirovljenika u zagrebačkom domu za starije prije pet godina, a tek sada će dobiti kaznu

Ovaj 36-godišnji Karlovčanin, koji je nekoć bio poštar, u nastavku je dodao kako taj novac nikad nije uzeo.

– Tako jednom nisam došao na posao, jer više nisam izdržao pa su mi vjerojatno službeno prekinuli radni odnos. Poznajem svih sedam ovih ljudi, njihove novce nikad nisam uzeo, tvrdio je ovaj muškarac, prenosi danica.hr.

Oštećene osobe su opovrgnule njegovu obranu. Nakon što je izgubio posao poštara, zaposlio se kao kuhar.

Copy link
Powered by Social Snap