Posebna prilika: Edukacija o pravima i savjetovanje za starije osobe iz cijele Hrvatske

Ana Kanazir
12. siječnja 2024.
Novosti
A- A+

Starije osobe često nailaze na razne probleme pravne prirode koje ne znaju sami riješiti, a nemaju dovoljno financijskih sredstava za angažirati odvjetnika. Upravo zato će se kroz projekt Krugovi pružati edukacija o pravima za starije osobe, a sve će se odvijati online preko Zoom platforme pa mogu sudjelovati umirovljenici diljem Hrvatske. Sve što trebate je prijaviti se za online predavanje o pravima za starije osobe ili pak možete potražiti pravno savjetovanje putem telefona ili e-maila.

Osobe drže kemijske u rukama i pokazuju na papir

Savjetovanje za umirovljenike | Foto: Pixabay

Umirovljenici diljem Hrvatske će dobiti priliku saznati sve što ih zanima o njihovim pravima, a jednako tako mogu poslati i pravni upit na e-mail ili dobiti savjet preko telefona. Sve ovo organizira Centar za edukaciju, savjetovanje i humanitarno djelovanje, Krugovi.

Ruke starije gospođe
Na posebnom predavanju za starije osobe u jednom gradu možete saznati detalje o ugovorima o uzdržavanju

Kako bi se starije osobe u Hrvatskoj educirale o svojim pravima i kako ih zaštiti, projektom Krugovi se osigurava podrška na dva načina. Prvi je online edukacija o pravima za starije osobe koja se održavala samo u Zagrebu, a sada će biti dostupna i online preko platforme Zoom. Teme su bile o ugovorima o uzdržavanju, a uskoro se nudi daljnja edukacija. Prijaviti se mogu ovdje udruge umirovljenika ili pojedinci koji su voljni u suradnji s udrugom umirovljenika u gradu organizirati tehničke uvjete za online sudjelovanje. Predavanja će se odvijati u travnju i svibnju, kolovozu i rujnu te u prosincu i siječnju. Projekt je financiran sredstvima Europske unije.

Osim toga, nudi se i pravno savjetovanje telefonom na broj (01) 4854-934 ili se možete javiti na e-mail: [email protected].

– Ako ste osoba starija od 65 godina te želite zaštititi svoja prava, svoj pravni upit možete uputiti našem partneru Hrvatskom pravnom centru. Hrvatski pravni centar ima godine iskustva odgovaranja na upite građana i rada sa starijim građanima, napisali su na svojim stranicama iz Centra Krugovi.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap