Policija i vatrogasci izdali upozorenja uoči blagdana Svih svetih

Ana Kanazir
26. listopada 2023.
Novosti
A- A+

Na grobljima se ovih dana očekuje gužva, a upravo zato su i iz policije napisali niz upozorenja za građane. Prije svega, upozoravaju da uvijek sve vrijedne stvari treba nositi sa sobom, ali i kako treba paziti na mjesto parkiranja auta. Osim toga, upozorenja su izdali i vatrogasci oko paljenja lampaša kako ne bi došlo do požara ili zapaljenja.

Policijac s leđa

Foto: Pixabay

Uoči blagdana Svih svetih su policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke izdali niz upozorenja za građane kako bi se spriječile krađe vrijednih stvari. Upozorili su i što treba napraviti sa stvarima koje se nalaze u automobilu. Uz to, upozorenja su dali i vatrogasci kako ne bi došlo do požara na grobljima.

Vrijedne stvari uvijek nosite sa sobom

Uoči blagdana Svih svetih su učestalije krađe, kao i provale u automobile zbog krađe predmeta. Kako bi se ovo izbjeglo, iz PU koprivničko-križevačke su izdali niz upozorenja. Prije svega, građani se savjetuju da svoje automobile, ali i ostale prostore zaključavaju te da u automobilima na vidljivim mjestima ne ostavljaju vrijedne predmete (osobne dokumente, torbice, mobitele, novčanike).

Uz to, savjetuju i da građani uvijek sa sobom ponesu vrijedne stvari ili ako ih već ostavljaju u automobilu da ih onda barem ostave na mjestu na kojem nisu jasno uočljivi. Imaju i upozorenje vezano uz parkiranje auta.

– Savjetujemo da vozila parkirate na sigurnom mjestu. Prilikom parkiranja pozornost bi trebali obratiti na to da parkirališni prostor bude osvijetljen. Izbjegavajte parkirati vozilo u zamračenim i slabo prometnim ulicama, jer se i na ovaj način sprječavaju provale u automobile, navode iz policije.

Opasnost prijeti i od požara

Vatrogasci su također izdali upozorenje za građane kako ne bi došlo do požara jer se velika količina upaljenih svijeća, rastopljenog voska i suhog cvijeća na grobljima može lako zapaliti. Vatrogasci tako savjetuju:

  • Nemojte paliti svijeće i šibice u blizini suhe trave
  • Šibice i svijeće koje još gore ne bacajte u travu ili u smeće
  • Ne uklanjajte ugašene svijeće dok se ne ohlade
  • Stare lampione i ostali otpad odlažite na za to predviđena mjesta
  • Ako palite voštane svijeće i lampione u kućama, ne ostavljajte ih bez nadzora
  • Po izlasku iz kuće ili odlasku na spavanje ugasite svijeće
  • Budite oprezni prilikom stavljanja upaljenih svijeća i lampiona na prozore kako ne bi došlo do požara zavjesa i namještaja
  • Ako primjetite požar na groblju ili na objektima, odmah zovite vatrogasce na broj 193.
Popularno
Copy link
Powered by Social Snap