Policajac snimio zanimljiv prizor tinejđera i starice na kiši, osobno mu čestitao

Josip Mihaljević
30. kolovoza 2019.
Novosti
A- A+

Pet tisuća lajkova zaradila je objava policije iz grada Independace i statusa u kojem je jedan policajac objasnio čemu je svjedočio i što se dogodilo. Tijekom velikog pljuska kiše, jedan tinejđer Afroamerikanac ničim izazvan pomogao je starijoj ženi da ode do automobila, koristeći svoj gornji dio trenerke kao kišobran nad njenom glavom.

Foto: Independance Police Department

Prošlog tjedna jedan policajac u američkom gradiću Independence uslikao je zanimljiv prizor, a njegova policijska postaja je to podijelila na svojoj Facebook stranici. Tamo je običaj da institucije poput policije imaju društvene mreže i sve svoje radnje predstavljaju građanima u direktnoj komunikaciji.

Policajac Holt napisao opisao je što je vidio na jednom parkiralištu i to ga je ganulo do suza:

“Danas sam iskusio nešto što me malo izbacilo iz takta. Posebice zato jer sam to doživio iz prve ruke.

U SAD-u vlada atmosfera mržnje oko boje kože, vjerovanja, seksualnosti ili nečije rase i to me strašno ljuti. Većina tog je bazirana na pričama iz medija, a jako malo tog na osnovu osobnog iskustva.

Ovaj mladi Afroamerikanac (tinejđer) samostalno je istrčao iz stražnjeg sjedala auta u kojem je bio barkiran i dotrčao do starije žene bijelkinje kako bi ju sa svojom trenerkom zaštitio od kiše dok ne dođe do automobila. Nakon što joj je pomogao, otišao je natrag u automobil bez da je išta rekao svojoj mami koja ga je vozila zašto je to napravio.

Izašao sam i otišao do njihovog auta kako bi mu rekao da sam zadivljen tom malom gestom koju je učinio i kako bi rekao njegovoj majci da bi trebala biti ponosna jer sam i ja bio ponosan. Njegova mama nije imala pojma što se dogodilo, ali je mislila da je malac napravio nešto krivo jer sam im prišao ja, policajac u uniformi.

Mami sam rekao da je odradila odličan posao u odgoju i rekao sam im da ću se pomoliti da imaju dobar život. Ona je malo zasuzila i zahvalila mi je.

Mali me stvarno impresionirao. Manje su mu bitne rasa, religija ili boja kože. Jedino što mu je bitno je biti dobar prema drugima.

Ako te sretnem negdje na ulici, častim te večerom. Ako ti ikada nešto bude trebalo, javi se”, napisao je policajac.

Copy link
Powered by Social Snap