Pojavile se lažne vijesti da mirovine neće biti isplaćene. HZMO: “Odlučno demantiramo tu informaciju”

Josip Mihaljević
24. ožujka 2020.
Novosti
A- A+

Proteklih mjesec dana se pokazalo kao plodno tlo za širenje dezinformacija, a u zadnjih par dana su se one ticale eventualnog neisplaćivanja mirovina u travnju. HZMO odlučno demantira takve navode, uz redovne mirovine u travnju dolaze i planirani zaostaci!

Ilustracija: Mirovina.hr/Pixabay

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja danas se požalio na količinu lažnih vijesti oko moguće neisplate mirovina u travnju, te je pozvao HZMO da ih demantira.

“Među umirovljeničkom populacijom proširila se netočna informacija o neisplati mirovina u travnju koja izaziva paniku i nemir što je potpuno nepotrebno i opasno u ovoj kriznoj situaciji koja je izazovna sama po sebi. Svjedočimo ozbiljnom i opasnom manipuliranju starijom populacijom koja ima za cilj dodatno zaplašiti i destabilizirati najstarije građane Republike Hrvatske”, priopćio je Silvano Hrelja.

Mi smo također zamolili Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje da stane na kraj tim glasinama, evo što su nam odgovorili:

“Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje odlučno demantira informaciju kako u travnju neće biti isplaćene mirovine za ožujak zbog tehničkih problema uzrokovanih potresom u Zagrebu.

Iako je situacija uzrokovana epidemijom koronavirusa (COVID-19) i potresom koji je zadesio Zagreb iznimno zahtjeva i izazovna, Zavod je dobro ljudski i tehnički opremljen da na njih odgovori. Napominjemo kako obračun i isplata mirovina nisu upitni te će mirovine za ožujak redovno biti isplaćene 10. travnja 2020.

Također, korisnicima prijevremenih starosnih mirovina, ostvarenih u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2019., kako je i planirano, isplatit će se i sve zaostale svote, nastale uslijed ponovnog određivanja iznosa mirovine zbog izmjena Zakona o mirovinskom osiguranju.

Ovim putem apeliramo na sve one koje šire lažne vijesti da to ne čine te da u ovoj kriznoj situaciji pokažemo humanost i solidarnost, a posebice prema korisnicima mirovina koji čine ugroženiju skupinu našega društva”, odgovorili su iz Zavoda za mirovinsko osiguranje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap