Pogledajte gastarbajterski odlazak u mirovinu: “S 23 sam doš’o, sa 64 oš’o!”

Josip Mihaljević
31. svibnja 2019.
Novosti
A- A+

Sjećate li se točnog dana kada ste otišli u mirovinu? To bi trebao biti dan pun ponosa za bilo kojeg čovjeka i kolege bi vas trebale otpratiti s prigodnom proslavom. Ogledan primjerak je kod umirovljenika Stipe Lucića, koji je u Švicarskoj proslavio odlazak u mirovinu sa svojim omiljenim HKUD-om Fala.

mirovinica

Foto: Stipe Lucić, friški umirovljenik | Youtube screenshot

Odlazak u zasluženu mirovinu i skori povratak u domovinu umirovljenik Stipe Lucić iz Schaffhausena odlučio je zabilježiti kamerom. Taj posebni dan proslavio je u društuv obitelji, rodbine i prijatelja, piše hrvati.ch, portal za Hrvate u Švicarskoj.

Druženje su organizirali u crkvenoj dvorani župe sv. Petra uz pratnju tamburaškog sastava Ekipa i plesača HKUD Fala.

“Ovu dvoranu Stipe nije izabrao slučajno. Uz ovaj ga prostor vežu uspomene kroz više od četrdeset godina. Tu su kršteni, pričešćeni i potvrđeni njegovi sinovi i kćeri, tu je pripremao razne svečanosti za svoje Hrvate te se družio i veselio s njima nakon nedjeljnih misa. Na koncu, tu su se održavale i probe folklornog društva Fala, koje je on svesrdno podržavao, a i sam je plesao ‘s dvije lijeve noge’, kako se sam volio našaliti”, piše portali Hrvati.ch.

Folkloraši su svom vjernom obožavatelju pripremili poklone, iako je najveći poklon bio zajednički ples i pjesma. Oproštaju su nazočili i fra Mika Stojić, voditelj HKM SChaffhausen/Thurgau kao i bivši misionar fra Branko Radoš.

“Ja kad sam bio na zadnjoj probi, plakao sam od sreće i što Fala u dobrom duhu kreće. I neka ih Bog podrži, i ja ću uvijek bit s njima dokle god da sam živ… Eto, s 23 doš’o, sa 64 ošo! Veliki vam pozdrav i svima hvala, posebno mojoj Fali, jer 40 godina – srce mi puca!”, kazao je umirovljenik Stipe u emocionalnom govoru.

A kako je izgledala fešta, možete pogledati u ovom videu: