Podravka će radnicima uplaćivati štednju od 1.000 kuna u treći mirovinski stup

Jasmina Grgurić Zanze
11. listopada 2018.
Novosti
A- A+

Izmjenama kolektivnog ugovora, Podravka je unaprijedila materijalni status zaposlenika. Poboljšanje uvjeta neće se odraziti samo na većim plaćama, dodacima, novčanim pomoćima i nagradama, nego i na – mirovinama.

Ksenija Horvat, voditeljica pregovaračkog tima sindikata Foto: Podravka

Nakon što je prošlog tjedna upriličila druženje za umirovljene radnike, iz Podravke stiže još jedna jako lijepa vijest koja će podići materijalni status radnika, ali i budućih umirovljenika. Naime, nakon četveromjesečnih pregovora oko kolektivnog ugovora, radnicima s najnižom plaćom ona će se podizanjem koeficijenta povećati za oko tisuću kuna neto. No, to nije sve.

Tečaj €/kn: 7,53450

Štednja za mirovinu proporcionalna broju radnih mjeseci

Osim što će najniže plaće podići za tisuću kuna, Podravka će povećati fiksni dodatak za radnike s dosadašnjih 400 na 470 kuna neto, a isplaćivat će se i naknada troškova mjesnog prijevoza u iznosu od 170 kuna neto.

Poslodavac će godišnje za svakog radnika uplaćivati i svojevrsnu štednju od 1.000 kuna u 3. mirovinski stup, proporcionalno broju mjeseci koje radnik provede u radnom odnosu.

Povećani će biti i iznosi jubilarnih nagrada te novčana pomoć u slučaju smrti člana uže obitelji s dosadašnjih 2.500 na 3.000 kuna neto. Dogovoreno je i povećanje jednokratnog dodatka na plaću prigodom Uskrsa za 50 posto, s dosadašnjih 400 na 600 kuna neto.

Lijepa gesta Podravke: Susret ispred tvornice za 3.000 bivših radnika - umirovljenika

„Bez zadovoljnog radnika nema niti uspješne kompanije. To za Podravku vrijedi i puno više jer oduvijek je lojalnost i povezanost između Podravkinih zaposlenika, bez obzira na radno mjesto i cjelinu korporativne komunikacije u kojoj se nalazili, bila puno jača i čvršća nego što je to u ostalim tvrtkama i kompanijama, ne samo u Hrvatskoj nego i diljem svijeta. I to je nešto na čemu želimo nastaviti graditi budućnost jer je to jedna od ključnih vrijednosti Podravke. Danas je radnik u fokusu svih političkih i gospodarskih scena i nastupa, a vidimo i da je mobilnost radnika u EU sve veća. Zato smo prije četiri mjeseca započeli pregovore sa sindikatima i došli do rješenja za 2019. godinu, u želji da se popravi materijalni status radnika Grupe Podravka. Dogovorene izmjene i dopune samo su početak puta kojim ćemo nastaviti u daljnjim razdobljima, a sve s ciljem povećanja socijalne odgovornosti i tržišne orijentiranosti te poboljšanja kompanijske klime“ – rekao je jučer predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar prilikom predstavljanja dogovorenih izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora.

Sindikati zadovoljni

Da radnici imaju razloga biti zadovoljni ovakvim iskorakom kazala je i Ksenija Horvat kao voditeljica pregovaračkog tima sindikata.

“Uprava je otpočetka pokazala da želi kvalitetnije okruženje za Podravkine radnike i povećanje koje je dogovoreno znači prosječno povećanje plaće od 330 kuna neto, no za najniže plaće ono znači povećanje u neto iznosu od oko 1000 kuna, a što je već u primjeni od 1. listopada ove godine. Do danas nikad nije bilo ovako velikog neto povećanja plaća odjednom za radnike kao što će biti ovim dogovorenim paketom mjera izmjena i dopuna Kolektivnog ugovora i to nas dodatno veseli. Vjerujemo kako će ovim unaprjeđenjem položaja i prava naših radnika, Grupa Podravka postati još poželjniji poslodavac“ – rekla je Horvat.

 

Podravka će radnicima uplaćivati štednju od 1.000 kuna u treći mirovinski stup
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap