Počinju besplatni treninzi, ali i izleti i radionice za umirovljenike

Jasmina Grgurić Zanze
17. srpnja 2020.
Novosti
A- A+

Društvo sportske rekreacije “2life” u Zagrebu počinje održavati besplatne treninge pod stručnim vodstvom za umirovljenike. Riječ je o programu Ministarstva rada i mirovinskog sustava “Aktivni u mirovini” a za koji je iz Europskog socijalnog fonda ukupno dodijeljeno 25 milijuna kuna za 19 projekata diljem Hrvatske.

Ilustracija: Rawpixel

Za projekt “Aktivni u mirovini” zagrebačko Društvo sportske rekreacije “2life” u sklopu istoimenog programa Ministarstva rada i mirovinskog sustava dobilo je 1,4 milijuna kuna. Provode ga zajedno sa zagrebačkom Udrugom invalida rada i Hrvatskim planinarskim društvom Kapela.

Udruge diljem Hrvatske započele projekte za starije vrijedne 25 milijuna kuna

Početak svojih aktivnosti za starije osobe najavili su u četvrtak, a u sklopu kojih dvaput tjedno organiziraju besplatne treninge za umirovljenike. Treninzi se održavaju utorkom i četvrtkom u 10 sati u prostorima 2Life fitness centra na dvije lokacije, u Rudešu i Stenjevcu, a sve pod stručnim vodstvom kineziologa. Osim treninga umirovljenici će moći sudjelovati u izletima i radionicama pravilne prehrane.

Svi zainteresirani umirovljenici mogu im se javiti i uključiti te tako poboljšati kvalitetu vlastitog života.

Projekt “Aktivni u mirovini” sufinanciran je od strane EU iz Europskog socijalnog fonda s ciljem rješavanja problema socijalne isključenosti umirovljenika i poboljšanja psihofizičkog zdravlja osoba treće životne dobi. Ukupno je za 19 programa namijenjih isključivo starijim osoba diljem Hrvatske osigurano 25 milijuna kuna.

Kontakt-informacije o treninzima i ostalim aktivnostima projekta pronađite na plakatu:

Počinju besplatni treninzi, ali i izleti i radionice za umirovljenike
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap