Počinje festival koji će iznova oživjeti savsko kupalište s Babinjakom

Jasmina Grgurić Zanze
11. kolovoza 2020.
Novosti
A- A+

Na savskom nasipu kod Hendrixovog mosta u Zagrebu 18. kolovoza započinje po prvi puta Green River festival koji će oživjeti događanja na rijeci Savi, kao i nekadašnju tradiciju savskog kupališta s nekad vrlo popularnim Babinjakom kojega se sjećaju nešto starije generacije.

Foto: Priroda za sve

Udruga “Priroda za sve” osmislila je način kako ponovno oživjeti nekada popularno savsko kupalište s Babinjakom. Tako će 18. kolovoza na savskom nasipu kod Hendrixovog mosta započeti po prvi puta Green River festival.

Zagreb je nekada bio poznat po svojim riječnim kupalištima, a festival će kroz mjesec dana ponovno oživjeti savsko kupalište s poznatim Babinjakom, čije će gošće biti poznate žene, koje svojim radom i entuzijazmom ostavljaju trag u našoj svakodnevici.

“Želite li se zavaliti u solarnu ležaljku, rashladiti solarnim tušem, chillati uz fine koktele, dovesti klince na jednu od kreativnih radionica i guštati u nastupima bendova na solarnoj pozornici te usput nabaciti ljetnu boju svratite na savski nasip, kraj Hendrixovog mosta od 18.8. do 20.9. Kompletan festival opremljen je predmetima od recikliranih materijala, koje su izradili mladi entuzijasti i inovatori, kao i članovi Udruge” – poručuju organizatori.

Ovako je izgledao Babinjak - najpoznatiji dio prvog kupališta na Savi

Događanja su prikladna i za unuke koji će na raspolaganju imati radionice, crtaonice, mozgaonice, igre bez granica i pričanje priča.

No, bit će tu sadržaja i za naše stare. Želja je organizatora spojiti jučer i danas uz dodatak sutra pa će oživjeti i običaje nekadašnjeg kupališta uz tada popularne kartaške igre šnaps i preferans, plesnjake i VR kutak s projekcijama.

Radno vrijeme je od ponedjeljka do četvrtka od 15:00 do 00:00, petkom od 15:00 do 02:00, subotom od 10:00 do 02:00 i nedjeljom od 10:00 do 00:00 sati.

Ulaz na događanja je besplatan.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap