Počelo cijepljenje trećom dozom u domovima za starije osobe

Jasmina Grgurić
27. listopada 2021.
Novosti
A- A+

Kako je krenulo, Hrvatska bi uskoro mogla oboriti rekord broja oboljelih u jednom danu otkako je pandemije. Starije osobe u domovima umirovljenika cjepivo su primile prije više od šest mjeseci, a sada im stiže i treća doza kako bi se dodatno zaštitili od mogućih fatalnih ishoda obolijevanja od koronavirusa.

cijepljenje

Foto: Unsplash

Grad Zagreb krenuo je s cijepljenjem trećom dozom protiv koronavirusa u domovima za starije osobe, priopćio je u utorak Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Baka Branka koja se prva cijepila primila i drugu dozu: "S unucima se nisam vidjela od listopada"

Hrvatski zavod za javno zdravstvo 12. listopada donio je Preporuke za primjenu treće doze u imunokompromitiranih osoba i docjepljivanje protiv bolesti covid-19 u kojima se posebno preporuča docjepljivanje korisnicima domova za starije osobe kako bi se produžila duljina zaštite stečene primarnim cijepljenjem.

U domovima za starije osobe koji su u nadležnosti Grada Zagreba cijepljenje trećom dozom započelo je u utorak, a danas se docijepila i Zagrepčanka koja se prva u Hrvatskoj cijepila, korisnica Doma za starije osobe Trešnjevka.

Pored cijepljenja i dalje najveću brigu našim starijim sugrađanima možemo pokazati odgovornim ponašanjem poštujući propisane mjere, poručuje u priopćenju pročelnica Ureda Romana Galić.

Počelo cijepljenje trećom dozom u domovima za starije osobe
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap