Plenković u Saboru upravo potvrdio isplatu covid dodatka: Stiže kroz nekoliko tjedana

Josip Mihaljević
7. travnja 2021.
Novosti
A- A+

Sabor je danas započeo sa 7. sjednicom postavljanjem zastupničkih pitanja Vladi RH. Barbara Antolić Vupora (SDP) pitala je predsjednika Vlade Andreja Plenkovića hoće li umirovljenicima isplatiti covid dodatak, a Plenković ga je po prvi puta potvrdio.

plenkovic

Foto: Andrej Plenković | Youtube screenshot

Sabor je nakon kraće stanke ponovno krenuo s radom, a početak sjednice uobičajeno je započeo s aktualnim prijepodnevom. SDP-ova Barbara Antolić Vupora postavila je pitanje predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću o isplati covid dodatka.

“Umirovljenici su jedna od najugroženijih skupina danas u vrijeme pandemije. Njihove mirovine nisu dostatne za kupovinu zaštitne opreme, rukavica, maski, nisu dovoljne  za kupovinu kvalitetne i dostatne hrane, dodataka prehrani, za lijekove koji ne idu na recept.

Životno im je potrebna pomoć iz državnog proračuna. Moje pitanje je hoćete li im isplatiti covid dodatak na mirovinu ili ne? Ako da, hoće li to biti prije ili poslije lokalnih izbora?”, pitala je SDP-ova Antolić Vupora.

Plenković: “Taj će dodatak biti isplaćen u sljedećih nekoliko tjedana”

Plenković je odgovorio da su mirovine u njegovom mandatu rasle 12 posto, a najniže mirovine dodatnih 3 posto.

“U listopadu 2016. prosječna mirovina bila je 2.434 kune, danas ona iznosi 2.786 kuna. Dakle, dignuta je za 12 posto, puno više nego što smo obećali tada, tad smo rekli 5 posto. Najniže mirovine su mirovinskom reformom podignute za još 3 posto”, kazao je Plenković.

A zatim je potvrdio isplatu covid dodatka:

“Što se tiče covid dodatka, da, razgovaramo sa strankama umirovljenika, konkretno s HSU-om, razgovaramo s Maticom umirovljenika Hrvatske, razgovaramo sa Sindikatom umirovljenika Hrvatske. Svjesni smo teškog i zahtjevnog položaja naših najstarijih sugrađana i ministar Aladrović će u dogovoru i sa mnom i s ministrom financija iznaći sredstva za covid dodatak, osobito onima koji imaju najniže mirovine. Taj će dodatak biti isplaćen u sljedećih nekoliko tjedana”, kazao je premijer.

 

 

plenkovic
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap