[VIDEO] Plenković: Ova Vlada je prijatelj i radnika i umirovljenika

Josip Mihaljević
21. studenoga 2019.
Novosti
A- A+

Tristotinjak učitelja u štrajku danas je na Markovu trgu prosvjedovalo – šutnjom. U jednom trenutku premijer je izašao ispred Banskih dvora i održao kratki govor pred prosvjednicima, a ustvrdio je da je “ova Vlada prijatelj i radnicima i umirovljenicima.”

andrej plenković

Foto: Andrej Plenković | Youtube screenshot

Prosvjetari su danas na Markovu trgu prosvjedovali – šutnjom. Premijer ih je dugo ignorirao u ovom štrajku, a danas je odlučio stati pred njih i pohvaliti se sa svime što im je omogućio:

“Vi jako dobro znate da je ova Vlada napravila više na dizanju politike plaća i mirovina nego mnogo prije nas. Da ne bi bilo nekog nesporazuma, obrazovanje, učenje, učitelji i profesori su važni. reforma koja se provodi je dobra. Ona vodi za time da naši mladi budu konkurentni na tržištu rada”, kazao im je Plenković.

Zatim je nabrojao sve povišice koje je omogućio, između ostalih, i prosvjetarima:

“U ovome je mandatu veća plaća za 12%, a iduće će biti veća za 18,3%. Pitanje koeficijenta je naslijeđe prijašnjih vlada. Ova Vlada je rekla da će to pitanje riješiti. Želio bih poslati poruku svima vama, a na temelju dosta signala roditelja i djece – ovaj štrajk koliko god ga poštujemo, treba uzeti u obzir i ono što je dosad napravljeno i ono što ćemo kroz dijalog ostvariti u vremenu koje je pred nama. Pozivam vas na dijalog i razgovor.

I danas će biti razgovori u ministarstvu rada. Otvoreni smo i za socijalni dijalog i za poboljšanje materijalnog položaja učitelja i obrazovanja uopće. Ako je nešto ova Vlada pokazala, onda je to da je prijatelj i radnika i umirovljenika”, kazao je premijer.

Sindikati mu odgovorili oštrom porukom

branimir bunjac
[VIDEO] Vama povećanje od 69 kuna, radnicima 30 kuna, a premijeru Plenkoviću 4.000 kuna

Okupljeni štrajkaši su mirno saslušali što je premijer rekao, a onda su pred njim podigli veliki transparent na kojem piše “96 posto je reklo ne”. To se odnosi na ogromni postotak učitelja i profesora koji su odbili ponudu Vlade.

U pomalo smiješnim okolnostima, premijer je na to samo rekao “dobro”, okrenuo se i otišao.

[VIDEO] Plenković: Ova Vlada je prijatelj i radnika i umirovljenika
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap