Plenković otkrio detalje suradnje s Hreljom: Veće obiteljske mirovine od 1. siječnja 2023.!

Jasmina Grgurić
18. lipnja 2021.
Novosti
A- A+

Nakon izglasavanja rebalansa proračuna koji je sada podržao i oporbeni HSU-ov saborski zastupnik Silvano Hrelja, premijer Andrej Plenković osvrnuo se na novonastalu suradnju. Ona se uglavnom temelji na postizanju dogovora oko bržeg povećanja obiteljskih mirovina, a nastavit će se i dalje po pitanju ostalih prava umirovljenika.

Andrej Plenković (Snimak zaslona/HRT)

Saborski zastupnik Silvano Hrelja prešao je na stranu vladajuće koalicije tako što je danas kao 77. glas podigao ruku za HDZ-ov rebalans proračuna. Novonastalu suradnju s donedavnim predsjednikom HSU-a, a koja se uglavnom temelji na dogovoru oko što skorijeg povećanja obiteljskih mirovina, komentirao je premijer Andrej Plenković.

Hrelja će s nama surađivati do kraja mandata

“Silvano Hrelja je zastupnik u Saboru sa svojim mandatom, dogovorili smo protokol o razumijevanju i suradnji koji će trajati do kraja saziva Sabora. Ključni element je upravo ono područje kojim se najviše bavi, a to je poboljšanje prava umirovljenika.

Kroz razgovore zaključili smo da njegove ideje i nacionalna razvojna strategija te NPOO u potpunosti konvergiraju kada je u pitanju povećanje obiteljskih mirovina. Mogu reći da će Hrelja u budućnosti podržati zakonske prijedloge Vlade i konzultirati se s nama za pitanja koja su izrazito važna za njegovo biračko tijelo” – rekao je medijima Plenković.

“Suradnja Hrelje i HDZ-a nije prevara birača”

Dodao je kako imaju iste ciljeve kada je riječ o povećanju obiteljskih mirovina. Na pitanje koliko više će to koštati, premijer poručuje:

“Koštalo bi i bez ove suradnje. Ideja je da promjene stupe na snagu 1. siječnja 2023.”

Komentirao je i izjavu Radimira Čačića da neće teško naći “žetončiće” u Saboru.

Hrelja podržao Plenkovićev proračun: Evo što je s HDZ-om dogovorio za umirovljenike!

“Odbijam tu tezu o saborskim zastupnicima ko žetončičima, mislim da je sramotno da se uopće tako govori o njima. Svatko tko dobije povjerenje ima mandat koji je neotuđiv i neopoziv. Poznajemo dobro Hrelju i HSU i mi smo otvoreno za suradnju i s drugima. Svatko tko želi podržavati vladajuću većinu je dobrodošao. S Hreljom smo dogovorili konkretnu suradnju oko pitanja koja su i njemu i nama važna. On je niz godina involviran u pitanja koja se tiču umirovljenika” – dodao je Plenović, piše N1 te zaključio da suradnja Hrelje i HDZ-a nije prevara birača.

 

Plenković otkrio detalje suradnje s Hreljom: Veće obiteljske mirovine od 1. siječnja 2023.!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap