Plenković najavio smanjivanje stope PDV-a za ogrjevna drva, pelete, sječke, brikete i toplinsku energiju

Matej Markovinović
30. srpnja 2022.
Novosti
A- A+

Predsjednik Vlade Andrej Plenković, najavio je da će predložiti smanjivanje stope PDV-a s 13 na pet posto za ogrjevna drva, pelete, sječke i brikete te toplinsku energiju iz toplinskih stanica. Riječ je o još jednom iskoraku u vidu poreznog rasterećenja.

plenkovic

Foto: Andrej Plenković | FB screenshot

Predsjednik Vlade RH, Andrej Plenković, najavio je da će Vlada napraviti još jedan dodatni iskorak u vidu poreznog rasterećenja. Naime, predložit će smanjivanje stope PDV-a s 13 na pet posto za ogrjevna drva, pelete, sječke i brikete te toplinsku energiju iz toplinskih stanica.

Izmjenu Zakona o porezu na dodanu vrijednost pustit će u javno savjetovanje Ministarstvo financija u dogovoru s Ministarstvom gospodarstva.

“Time dodatno rasterećujemo naše građane, država radi još jedan iskorak u pogledu poreznih rasterećenja, a u cilju suočavanja s energetskom krizom i s rastom cijena energenata s kojima smo svi suočeni”, rekao je Plenković prilikom posjete tvornici BAT (British American Tobacco).

Uz to, Plenković je istaknuo kako vjeruje da će sabor, kada se ponovno sastane, vrlo brzo usvojiti ove izmjene Zakona o porezu na dodanu vrijednost, prenosi Index.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap