Plenković će smijeniti i Pavića? “U petak su razgovarali, ministar je izašao pokisao”

Josip Mihaljević
16. srpnja 2019.
Novosti
A- A+

Rekonstrukcija vlade se iz “ambiciozne” kakvu je najavio premijer Plenković pomalo pretvara u fijasko. Na izlaznim vratima mogli bi se naći ministrica Žalac i ministar Pavić, a sve bi trebalo biti poznato do petka.

Ministar Marko Pavić (screenshot 24 sata)

Ostavke Lovre Kuščevića i Gorana Marića nisu jedine očekivane, piše Jutarnji list.

Napokon se javio ministar Pavić: "Apsolutno ne vidim razlog zašto bih podnio ostavku"

Danima se spekulira tko bi još mogao biti u “ambicioznoj rekonstrukciji Vlade” koju je najavio Andrej Plenković. U medijima se već spominju ministrica Žalac, ministar Tolušić, ministar Kujundžić, a u posljednje vrijeme sve češće i ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić.

Kako Jutarnji doznaje od izvora bliskog ministru Paviću, ministar je u petak bio na razgovoru s Plenkovićem u stranci te navodi “kako je s tog razgovora ministar izašao poprilično pokisao”. Drugi izvor otkriva da su i neki drugi ministri bili na razgovoru. Plan ih nije smijeniti, nego će Plenković sve ministre koje odlaze prisiliti na ostavku, a sve bi trebalo biti poznato kroz dan-dva.

“On će razgovarati s ljudima koji više neće biti ministri i u najkraćem mogućem roku do petka će odrediti tko odlazi. Tko su ti ljudi, to ne znaju ni njegovi najbliži suradnici. Za Marića je bilo jasno, a velika je vjerojatnost da će se zahvaliti i ovima s kojima se spekulira u javnosti, ali u ovom trenutku nitko ne može sa sigurnošću reći da je to to”, otkrio je izvor blizak vrhu HDZ-a Jutarnjem listu.

Paviću se zamjera podcjenjivanje sindikata koji referendumom pokušavaju srušiti mirovinsku reformu, a za to su dobili 700.000 potpisa građana.

Oporba je već skupila potpise za opoziv četvero ministara, a do kraja tjedna krenut će u proceduru. Kao razlog za smjenu ministra Pavića navode korištenje javnog novca za protureferendumsku kampanju protiv inicijative ’67 je previše’.