Planet Art se sjetio umirovljenika, daruje ih online kazališnom predstavom!

Jasmina Grgurić
15. prosinca 2020.
Novosti
A- A+

Izoliranost u vrijeme pandemije najviše pogađa starije osobe, pogotovo one u domovima umirovljenika. Depresivni smo već svi, jer više ne znamo kako izgledaju normalna druženja, a kamo li kulturni sadržaji kao nezaobilazna društvena vrijednost. Srećom, tu i tamo netko pomisli i na tisuće “zaključanih” korisnika domova pa će im tako kazalište Planet Art omogućiti besplatno online gledanje uživo predstave “Ritina škola” s Natašom Janjić i Markom Torjancem.

Ritina škola (Foto: Planet Art)

Dobra vijest za sve “zaključane” korisnike domova umirovljenika. U njih više od 600 diljem Hrvatske stiže prijenos online predstave uživo kazališne kuće Planet Art. Tako će naši stari ove nedjelje, 20. prosinca u 20 sati, uživati u komediji “Ritina škola” s talentiranim glumcima Natašom Janjić i Markom Torjancem.

Hvalevrijedni poklon Planet Arta dogovoren je s resornim Ministarstvom.

Darko Janeš: "Nisam mogao dočekati da odem u mirovinu, bio sam najsretniji na svijetu"

– Kazalište Planet Art odlučilo je, u ovo izolacijsko blagdansko doba, darivati on line predstavom uživo umirovljenike u svim Domovima umirovljenika i štićenike u svim ustanovama koje pružaju smještaj za osobe s mentalnim oštećenjima na području Republike Hrvatske predstavom Ritina škola, 20. prosinca kako bismo našim starijim sugrađanima u domovima ponudili bar malo vanjskog sadržaja i moguće ih tako razvedrili budući da im je kretanje i druženje van doma već mjesecima uglavnom ograničeno.

Pri tome je Kazalištu Planet Art pomoglo Povjerenstvo za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 nad starijim osobama i osobama iz drugih ranjivih skupina Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike koje je pozdravilo ovu našu akciju i na sebe preuzelo komunikaciju s više od 700 domova u Hrvatskoj” – poručili su za Scena.hr iz kazališta Planet Art.

Ova gesta zasigurno će ublažiti dugotrajnu izolaciju i starijima u domovima donijeti malo smijeha i nekih vedrijih tema za razgovor.

Ostali ulaznice za online predstave mogu nabaviti na ovoj poveznici.

Planet Art se sjetio umirovljenika, daruje ih online kazališnom predstavom!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap