Planet Art se sjetio umirovljenika, daruje ih online kazališnom predstavom!

Jasmina Grgurić Zanze
15. prosinca 2020.
Novosti
A- A+

Izoliranost u vrijeme pandemije najviše pogađa starije osobe, pogotovo one u domovima umirovljenika. Depresivni smo već svi, jer više ne znamo kako izgledaju normalna druženja, a kamo li kulturni sadržaji kao nezaobilazna društvena vrijednost. Srećom, tu i tamo netko pomisli i na tisuće “zaključanih” korisnika domova pa će im tako kazalište Planet Art omogućiti besplatno online gledanje uživo predstave “Ritina škola” s Natašom Janjić i Markom Torjancem.

Ritina škola (Foto: Planet Art)

Dobra vijest za sve “zaključane” korisnike domova umirovljenika. U njih više od 600 diljem Hrvatske stiže prijenos online predstave uživo kazališne kuće Planet Art. Tako će naši stari ove nedjelje, 20. prosinca u 20 sati, uživati u komediji “Ritina škola” s talentiranim glumcima Natašom Janjić i Markom Torjancem.

Hvalevrijedni poklon Planet Arta dogovoren je s resornim Ministarstvom.

Darko Janeš: "Nisam mogao dočekati da odem u mirovinu, bio sam najsretniji na svijetu"

– Kazalište Planet Art odlučilo je, u ovo izolacijsko blagdansko doba, darivati on line predstavom uživo umirovljenike u svim Domovima umirovljenika i štićenike u svim ustanovama koje pružaju smještaj za osobe s mentalnim oštećenjima na području Republike Hrvatske predstavom Ritina škola, 20. prosinca kako bismo našim starijim sugrađanima u domovima ponudili bar malo vanjskog sadržaja i moguće ih tako razvedrili budući da im je kretanje i druženje van doma već mjesecima uglavnom ograničeno.

Pri tome je Kazalištu Planet Art pomoglo Povjerenstvo za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 nad starijim osobama i osobama iz drugih ranjivih skupina Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike koje je pozdravilo ovu našu akciju i na sebe preuzelo komunikaciju s više od 700 domova u Hrvatskoj” – poručili su za Scena.hr iz kazališta Planet Art.

Ova gesta zasigurno će ublažiti dugotrajnu izolaciju i starijima u domovima donijeti malo smijeha i nekih vedrijih tema za razgovor.

Ostali ulaznice za online predstave mogu nabaviti na ovoj poveznici.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap