Peđa Grbin o Hrelji: “Umjesto žetončića sada imamo hreljtončiće”

Jasmina Grgurić Zanze
18. lipnja 2021.
Novosti
A- A+

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin oštro je osudio potez svog dosadašnjeg koalicijskog partnera Silvana Hrelje koji se današnjim glasovanjem za rebalans proračuna priklonio vladajućoj koaliciji. Otklonio je svaku daljnju mogućnost suradnje s HSU-om te rekao da sada umjesto ‘žetončića’ imamo ‘hreljtončiće’. Suradnju Hrvatske stranke umirovljenika s HDZ-om nazvao je koruptivnom.

Peđa Grbin (Snimak zaslona/N1)

Peđa Grbin oštro je osudio prelazak dosadašnjeg SDP-ovog koalicijskog partnera Silvana Hrelje (HSU) u redove vladajuće koalicije. Naime, Hrelja je prije manje od godinu dana na parlamentarnim izborima ušao u Sabor upravo na listi Restart koalicije. Bez nje mu to ne bi bilo moguće, s obzirom da je u osmoj izbornoj jedinici na domaćem terenu dobio samo 2.395 preferencijalnih glasova (3,48 posto) kao treći na listi.

Danas je pak digao ruku za HDZ-ov rebalans proračuna i s Vladom dogovorio programsku suradnju koja se prije svega temelji na bržem uvođenju novog modela obiteljskih mirovina.

“Žetončići sada mogu imati novo ime i zvati se hreljtončići, ali, u konačnici, stvar je ista i stare navike Plenkovića i njegove Vlade teško umiru” – rekao je Grbin dodajući da je riječ o koruptivnim metodama slaganja većine.

Istaknuo je da je prelazak pojedinaca u redove vladajućih pokazatelj njihove slabosti i karaktera, a nikako ne slabosti SDP-a da u svojim redovima zadrži partnere s vlastite liste za Sabor. Suradnju SDP-a i HSU-a u budućnosti ne vidi.

silvano hrelja
Hrelja: "Muž i žena zajedno imaju 5 tisuća kuna i kada muž umre, ona ostane na 2.100"

“Teško mi je zamisliti suradnju za parlamentarne izbore ili u Hrvatskom saboru sa strankom koja uđe u izbore s jednom platformom, a to je platforma borbe protiv HDZ-a i svega što ta stranke radi Hrvatskoj, a onda u manje od godinu dana daš ruku HDZ-u” – dodao je.

Predsjednik SDP-a zaključuje da je programska suradnja HDZ-a i HSU-a koruptivna te da je riječ o podršci i dogovoru samo zato da bi “politički opstao, a ne zato što se s nekim slažeš, podržavate se, vjerujete jedni drugima ili jedni za druge mislite da ste dobri”.

“Što je to nego politička korupcija?” – pita Grbin.

Peđa Grbin o Hrelji: “Umjesto žetončića sada imamo hreljtončiće”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap