Par proslavio 50. godišnjicu braka na odjelu intenzivne njege

Jasmina Grgurić Zanze
19. travnja 2020.
Novosti
A- A+

Starijem bračnom paru, oboljelom od koronavirusa, liječnici su na odjelu intenzivne njege omogućili da proslave zlatni pir. Tako su se barem nakratko preko svojih bolničkih kreveta držali za ruke, dok su nosili maske za kisik. Talijanski par, Sandra (71) i suprug Giancarlo (73) zauvijek će biti zahvalni medicinskoj sestri Roberti koja je saznala za njihovu 50. godišnjicu.

Talijanski par, Sandra (71) i suprug Giancarlo (73), proslavili su na odjelu intenzivne njege 50.godišnjicu braka u bolnici Murri u općini Fermo (istočna regija Marche). Omogućila im je to medicinska sestra Roberti Ferretti koja je doznala za njihov zlatni pir i pokrenula doista predivnu priču, izvijestio je Daily Mail.

Liječnička ekipa spojila ih je i organizirala im malo slavlje. Naime, oni su do tada ležali svatko na svome odjelu pa im je mnogo značilo da se vide, prime za ruke i pogledaju u oči.

[VIDEO] Ovaj stariji par i te kako se zna dobro zabaviti u karanteni

“Svi smo se organizirali kako bismo spojili njihove krevete. Bili smo već premoreni od svega, ali onda smo se sjetili da im je 50. godišnjica. Radila sam noćnu i od kuće sam donijela sve što sam mogla pronaći, čokoladna srca s brojem 50 koja su držali u ruci… Žena je stalno plakala, bila je sretna, vidjelo se da je njezin muž u nju još uvijek zaljubljen. Ovu emociju pamtit ćemo cijeli život, više ništa nije važno kada doživiš ljubav unatoč koronavirusu” – kazala je medicinska sestra Roberta Ferretti.

Osoblje je par okružilo radeći srca rukama. I za njih je to bio dašak nade u zemlji koja je najviše pogođena koronavirusom.

“Bio je to nevjerojatan trenutak. Ponekad se dogodi čudo, kao u ovom slučaju,” dodala je šefica odjela intenzivne njege Lusisanna Cola kazavši kako vjeruje da će se par izvući.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap