Papa mora na hitnu operaciju, a hrvatska nogometna reprezentacija ostaje bez blagoslova

Ana Kanazir
7. lipnja 2023.
Novosti
A- A+

Papa Franjo u posljednje vrijeme ima zdravstvene probleme, a Vatikan je objavio priopćenje u kojem navodi kako će danas popodne papa biti podvrgnut operaciji abdomena, odnosno bruha i trbušne stijenke, ali i kako će u bolnici morati ostati nekoliko dana. Upravo za nekoliko dana, točnije u petak, 9. lipnja su Vatreni trebali u Vatikanu dobiti papin blagoslov, koji se sada neće dogoditi. Službenu informaciju je objavio i Hrvatski nogometni savez na svojim stranicama.

papa franjo

Foto: Papa Franjo | Youtube screenshot

Liječnički tim Pape Franje je posljednjih dana odlučio kako mu je potrebna hitna operacija i kako bi nakon toga trebao ostati u bolnici nekoliko dana se oporavi. Ovo će utjecati i na naše Vatrene koji su imali zakazan posjet kod njega ovoga petka.

Kako navodi The Guardian, Papa će se podvrgnuti operaciji bruha i trbušne stijenke koja će se obavljati pod općom anestezijom u rimskoj bolnici Gemelli. Ovo ima velik utjecaj i na našu reprezentaciju. Naime, Vatreni, ali i cijela delegacija HNS-a od šezdeset ljudi je trebala u petak prvi puta ikada otići na audijenciju kod Pape. Druženje je trebalo trajati oko 45 minuta, a Vatreni bi dobili blagoslov uoči nastupa na završnici Lige nacija u Nizozemskoj.

Ipak, kako su na svojim stranicama napisali iz Hrvatskog nogometnog saveza, ovoga petka neće biti audijencija u Vatikanu.

– Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza imala je zakazanu privatnu audijenciju ovoga petka u 11:00 sati u Apostolskoj palači u Vatikanu, no susret je odgođen do daljnjega zbog operacije kojoj će sveti otac, papa Franjo, biti podvrgnut danas u Rimu, navode iz HNS-a.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap