Papa Franjo podigao prašinu izjavom: “Parovi koji imaju kućne ljubimce, a ne djecu su sebični”

Josip Mihaljević
5. siječnja 2022.
Novosti
A- A+

Papa Franjo naljutio je brojne parove diljem svijeta izjavivši kako oni koji imaju kućne ljubimce, a ne djecu pokazuju određenu razinu sebičnosti. Sličan stav iznio je u intervjuu 2014. godine.

Papa Franjo / foto: pixabay.com

Papa Franjo naljutio je u srijedu svojim govorom brojne parove diljem svijeta, posebice one koji nemaju djecu, a imaju  kućne ljubimce. Papa je govorio publici u Vatikanu i kazao kako ljubimci “ponekad zauzimaju mjesto djeci” u današnjem društvu, piše theguardian.com.

“Danas vidimo jednu razinu sebičnosti. Vidimo ljude koji ne žele imati djecu. Ponekad imaju samo jedno i to je to, ali imaju pse i mačke koji zauzimaju mjesto djeci. Ljude će to možda nasmijati, ali to je stvarnost”, kazao je Papa.

Njegove izjave su poprilično uzburkale dio javnosti. Papa je dodao kako je navedeno ponašanje negiranje majčinstva i očinstva i kako to oduzima dio ljudskosti.

Nije prvi puta da je javno iznio ovakav stav. U intervjuu za Il Messaggero u 2014. godini kazao je kako trend imanja kućnih ljubimaca i odbijanja imanja djece predstavlja “fenomen degradacije kulture”.

 

Papa Franjo podigao prašinu izjavom: “Parovi koji imaju kućne ljubimce, a ne djecu su sebični”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap