Papa Franjo cijepio se protiv koronavirusa: “Protivljenje tom činu je suicidalno poricanje”

Jasmina Grgurić
14. siječnja 2021.
Novosti
A- A+

Nacionalne kampanje za cijepljenje protiv koronavirusa u punom su jeku diljem svijeta. Istovremeno, i dalje traje rasprava protivnika i pobornika cjepiva prema kojima mnogi i dalje osjećaju skepsu. Što o tomu misli otkrio je i papa Franjo, koji se jučer sam odlučio na taj čin. Nedavno je izrazio i osobni stav na ovu temu.

Foto: Pixabay

Cijepiti se protiv koronavirusa ili ne? Zaštita vlastita i tuđeg zdravlja te suzbijanje epidemije kako bismo se što prije vratili normalnom životu argumenti su pobornika cjepiva, dok se protivnici uglavnom fokusiraju na njegove nepoznanice i nuspojave.

Iako se ističe kako je među protivnicima velik broj konzervativaca i katolika, svoj stav nedavno je iznio i papa Franjo koji se jučer i sam cijepio.

Kako je prva izvijestila novinska agencija France Presse, on se i sam cijepio jučer protiv koronavirusa, prvog dana kampanje cijepljenja u Vatikanu. Tu su informaciju otkrila dva njemu bliska novinara.

Papa Franjo: Znam što prolaze oboljeli, kao mladić sam preživio tešku infekciju pluća

Novinari argentinskog dnevnog lista La Nacion i isusovačkog tjednika America, dvojica prijatelja 84-godišnjeg Franje, tvrde da se on cijepio u srijedu u dvorani Pavla VI. u Vatikanu, prenosi agencija France Presse.

Sveta Stolica još uvijek nije potvrdila te napise. Glasnogovornik Matteo Bruni ranije je najavio početak kampanje cijepljenja oko 5 tisuća stanovnika i zaposlenika Vatikana.

Inače, papa Franjo je u nedjelju na televiziji rekao da je dogovorio cijepljenje, protivljenje tom činu nazvao je „suicidalnim poricanjem“, a cijepljenje „etičnim izborom“ za zaštitu tuđih života.

Papa Franjo cijepio se protiv koronavirusa: “Protivljenje tom činu je suicidalno poricanje”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap